Kirjoittanut Elena | 13.6.2016

Rullaseikkailuja

Etupurjeen rulla on kränännyt koko kuuden vuoden ajan, sitä on korjattu välillä virallisilla varaosilla ja välillä se on pysynyt koossa jeesusteipillä. Nyt oltiin pisteessä että varaosia ei enää saatu, ja tehtiin ratkaisu joka olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin: ostettiin uusi.

rulla_ruohikolla - 1

Uutuuttaan kiiltelevä rulla, vielä ruohikolla.

Vaiheiden, joita emme jaksa tässä enää toistaa, jälkeen saatiin rulla vasta kesäkuun alkupäivinä. Se on Profurlin C290, pätevän näköinen peli. Ranskalaiset Profurlit ovat kerhossamme vähemmistönä mutta niitäkin on. Päädyimme itse valmistajaan koska ensinnäkin kuvittelimme voivamme käyttää vanhaa alumiiniprofiiliamme (foili). Toisekseen Profurl oli tullut tutuksi edeltävien vuosien aikana ja arvelimme sen helpottavan uuden asennusta ja käyttöä. Mallivalinta c290 oli helppo koska haluttiin rulla jälleen kannen alle keulaboksiin jolloin genuaamme ei tarvitsisi tehdä muutoksia.

Vanhassa rullassa sama köysi kiertyi sekä rullan ympäri että toimi purjeen nostimena. Sen virittäminen söi kynsiä ja hermoja enemmän kuin laki sallii. Erityinen haaste oli köyden ujuttaminen muovisten liitospalojen yli. Uusi rulla on selvästi tukevampaa tekoa, ja etupurjeen nostin (joka nyt menee mastolle) ja rullanpyöritin ovat erilliset köydet.

Ranskalaisen tuotteen haittapuoli (niiden kuljetuslakkojen lisäksi, joista tässä ei puhuta) on manuaali, joka on ranskaksi ja eräänlaiseksi englanniksi. Ohjeiden tulkinta ei ole kaikissa kohdissa aivan suoraviivaista mutta profiilin kokoaminen kyllä onnistuu niillä. Vielä kun ymmärtäisi miksi profiilista tuli pari senttiä liian pitkä, no sitä on helpompaa rautasahalla lyhentää kuin pidentää. Voisiko mitenkään olla niin että manuaalintekijä ei ole tajunnut, että profiilin yläpäähän tuleva hattu lasketaan kokonaispituuteen ?

Vanha profiili on meillä tallella, huutakaa hep kommenttilaatikkoon jos haluatte varaosiksi.

 

 

Advertisement

Kommentit

  1. Näytti hienolta! Muuta en asiasta sitten ymmärräkkään =D. Ihanaa kesää teille <3!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: