Reseptit

Veneruokaohjeita. Your best pasta. Two languages accepted.
Vaatimuksia veneruoalle:

  • max 2 kattilaa
  • on eduksi, jos pilkkominen ja muu valmistelu voidaan tehdä etukäteen kotona
  • lyhyt keittoaika eduksi
  • pääosin aineita jotka voi säilyttää lämpimässä

Kesän 2015 suosikkisalaatit

  • neljäsosa vesimelonia
  • puoli purkkia Lidlin valkosipuli-fetajuustoa (”salaattijuusto”)
  • vuonankaalia
  • marinoitua punasipulia (4 rkl etikkaa 1 rkl sokeria 1 tl suolaa)
  • mustapippuria ! tärkeä !

Avaruusaseman vietnamilainen salaatti (alkuperä)

  • 50 g ohuita riisinuudeleita
  • 3-4 isoa paksoin (tai romainen) lehteä
  • 2-3 lollo rosson lehteä
  • 8 cm pätkä kurkkua
  • 1 kevätsipuli
  • pikkelöityä porkkanaa (2 dl kuumaa vettä, 4 rkl etikkaa 2 rkl sokeria 2 tl suolaa)
  • pikkelöityä valkoretikkaa (puolet yllä tehdystä liemestä tähän)
  • sinimailasen versoja
  • tuoretta thai-basilikaa
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua
  • tuoretta vesikrassia
  • 1/3 tuore punainen chili
  • kastike ylläolevaan
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vietnamilaista kalakastiketta

Espolainen taimen

  • 1,5 kg taimen marketin kalatiskiltä
  • Länsiväylä-lehti
  • narua (optional)
  • limettejä
  • inkivääriä, valkosipulia
  • yrttejä kuten alkuperäinen Jamie Olivier

Puhdista ja täytä taimen. Kääri ensin kalatiskiltä saatuun valkoiseen paperiin, sitten sanomalehteen. Sido narulla jos muistit hankkia narua, toimii ilmankin. Kuljeta nuotiopaikalle. Ennen paistamista upota 5 minuutiksi rantaveteen, paista grilliritilällä 25 min puoli vaikka kuinka tekisi mieli syödä aikaisemmin.

Porvoolaiset herkkusienet

  • herkkusieniä
  • tuorejuustoa
  • amerikanpekonia

Nykäise herkkusienen jalka irti,  sipaise kuoppaan tuorejuustoa, tunge jalka takaisian poikittain, kierrä pekonisuikale C-akselin ympäri pitämään jalkaa paikallaan, grillaa maltillisesti.

Kukkakaalipasta
(glorian ruokaa ja viini, turhat krumeluurit oiottuina)
  • pastaa
  • kukkakaali
  • 4 anjovis- tai sardellifilettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilitahnaa
  • oliiviöljyä
  • siemeniä (vaikka auringonkukan tai pinjan)
  • parmesaania
Silppua kukkakaali pikkunupuiksi. Keitä pasta ja heitä 3 min ennen valmistumista kukkakaalit sekaan. Toisessa kattilassa tiristä ensin silputtua valkosipulia ja chiliä, sitten anjovikset sekaan ja paista mössöksi. Valuta pasta + kukkis ja sekoita koko sotku. Oleellista on ajoitus: ylikypsä kaali tai pasta on kamalaa. Tulisi kauniimpaa jos olisi värillinen pasta tai kukkakaali. Yrttejä voisi myös heittää koristeeksi.

Sipulitahna (mökkiklassikko: silppua ja paista jo kotona)

  • silputtuja, paistettuja sipuleita
  • valkosipulia (kynsi per keltasipuli)
  • suolaa, pippuria, öljyä

Linssikeitto

  • 3 dl Punaisia linssejä
  • 1 prk Tomaattimurskaa
  • Currytahnaa
  • Sipulitahnaa
  • Vettä
  • (Valkosipulia)

Valmistus: Kattilaan ja keitetään 30 min.

Spaghetti alla carrettira – Kuorma-ajurin pasta

  • tonnikalaa öljyssä
  • pekonia
  • kuivattuja tatteja
  • valkosipulia tai sipulitahnaa
  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • parmesaania

Valmistus: Murskaa tatteja, laita ne murokulhoon, kaada vettä päälle niin että peittyvät. Laita pastavesi kiehumaan. Silppua pekoni. Paista pekonisilppua, kunnes pekonin valkoiset osat ovat läpikuultavia. Lisää tatit. Pari minuuttia ennen pastan valmistumista lisää tonnikala, pippuri ja valkosipuli. Parmesaani vasta tarjoiltaessa.

Pasta puttanesca

  • sipulia
  • valkosipulia
  • 1 tlk anjovista
  • 1 rkl kaprista
  • 1 dl oliivia
  • 1 tlk tomattimurskaa
  • (chiliä)

Valmistus: Laita pastavesi kiehumaan. Paista sipulia  ja valkosipulia tai sipulitahnaa. Ei tarvitse ruskistua.  Lisää anjovikset, hämmennä kunnes ne hajoavat. Lisää kaprikset ja oliivit, paista hetki, lisää tomaattimurska, anna hautua kunnes pasta valmistuu.

Tattirisotto – risotto al funghi

  • 3 dl risottoriisiä
  • sipulitahnaa
  • kuivattuja sieniä
  • valkoviiniä
  • lihalientä
  • voita
  • (herneitä)

Valmistus: Murskaa lihaliemikuutio, sekoita se kuumaan veteen. Laita murokulhoon yhdessä murskattujen tattien kanssa. Paista sipulisilppua runsaassa öljyssä.  Kippaa riisit sekaan, sekoita ahkerasti. Kun alkavat silti tarttua pohjaan, lisää sieniä, jotka olet onkinut liotusliemestä kauhan avulla. Älä kaada liotuslientä pois ! Lisää liotuslientä risottoon noin desi kerrallaan, hämmentele lähes jatkuvasti. Jos lihaliemi loppuu, jatka paljaalla vedellä. 20 min kuluttua voit kaataa sekaan myös lasin valkoviiniä. Maista. Kun riisi alkaa olla pehmeää, lisää pakasteherneet. Noin 30 min aloituksesta riisin pitäisi olla pehmeää. Lisää silloin paljon voita ja kohtuullisesti parmesaania.

Lammashöystö

  • karitsan paahtopaistia 1,5 – 2 cm paksuina viipaleina
  • creme fraiche
  • kapriksia
  • suolaa, pippurisekoitusta

Valmistus: Paistetaan lihat erissä, maustetaan ja kootaan kulhoon. Viimeisen erän jälkeen nostetaan kaikki takaisin pannulle, lisätään kaprikset ja ranskankerma.

Paistetut karitsan sisäfileet

  • pakastettuna mukaan
  • syödään päivänä 2 tai 3

Köyhät ritarit (French toast)

  • pullaa
  • maitoa
  • munia
  • hilloa
  • ranskankermaa + vaniljasokeria

Kaurapuuro

  • kaksi kuppia nestettä (maitoa ja tai vettä)
  • yksi kuppi ryynejä
  • vähän suolaa

Irlantilainen kaurapuuro

  • kaurapuuroa
  • voita ja vaahterasiirappia
  • (teelusikallinen viskiä)

Ruotsalainen kaurapuuro eli Dundergröta

  • kaurapuuroa
  • kuivattuja sekahedelmiä (kuten myslin sattumia)

Sveitsiläinen kaurapuuro eli Birchermysli

  • kauraryynejä
  • maitoa tai kermaa
  • kauden marjoja ja hedelmiä
  • ei keitetä, liotetaan vaan
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: