Kirjoittanut Elena | 21.5.2013

Navakkaa myötätuulta

Ensimmäinen yöretki tehtiin pursiseuran saareen noin 30 mailin päähän. Ensin ajateltiin menevämme perjantaina töiden jälkeen Lähteelään, mutta tuulet oli suotuisat ja mailinnälkää jäljellä joten jatkettiin Porkkalanselän yli.

meno6ms

Pitkän talven jälkeen asiat palailevat mieleen vähitellen. Myötätuulessa oli hyvä harjoitella kaikenlaista, huomattiin että tarvitaan uusi köysi kakkosreiviin jonka reikä on entistä ylempänä. Samalla voisi virittää kevytpikareiviköyden jollainen kerhokaverillakin on.

Juuri ennen Lähteelää käytiin sumulautassa, jännittävää ja vähän pelottavaa. Otettiin etupurje sisään jotta näkyvyys olisi mahdollisimman hyvä, siinä kohti on onneksi merimerkkejä tiuhassa mutta toisaalta aika tiukat paikat. Ihan samassa kohti oltiin pimeässä viime syksynä.

Porkkalanselällä isompi meistä otti tukea koneen kahvasta, joka katkesi. Umpialumiinia ! Jos jonkun autotallissa on purkuosana Yanmar1GM:n sitlodaan tuleva kaasukahva niin kertokaa kommenttilaatikossa !

Tällainen katkesi !

Tällainen katkesi !

Kerhosaaressa rakennettiin, siivottiin, saunottiin ja syötiin. En uinut mutta pistin jalat uimaportailta veteen. Ekat makkarat ei olleet nostalgiapläjäys vaan kauhea pettymys, seuraavalle retkelle pitää saada palviryynäriä.

Paluumatka alkoi poijuhaka-ankoraliinasähläyksellä, käynnistyi kilpailuhenkisesti mutta kolmannella vendalla peli oli menetetty. Vielä vähän kommunikaatioohgelmia niin ns. kilpakumppani katosi horisonttiin.
Upinniemen jälkeen sääolot muuttuivat taas kummallisiksi. Ulompana oli sumua, Kytöstä näkyi vain torni ja puunlatvoja. Havaintojen mukaan siellä kuitenkin tuuli (Harmaja 5 m/s). 2.4 m väylällä oli aurinkoista mutta liki tyyntä. Kotiin kuitenkin päästiin, ja retki loppui jälleen julmaan sähläykseen poijuhaan, ankoraliinan, fenderin ja katkenneen moottorivivun kanssa.

Harjoituksia on syytä jatkaa.


Kommentit

  1. Oioi, tsemppiä teille rantaumisharjoituksiin 🙂 ja veneenkorjailuunkin. Upea merellinen fiilis tuossa yläkuvassa!

  2. Voi poijuhaka.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: