Kirjoittanut Elena | 20.5.2013

Uusin purjein

Ison_vahvikkeet

Meidän uusilla purjeilla on liikuttu jo kolme kertaa: äitienpäivän pieni kierros, menomatka saaritukikohtaan navakassa myötätuulessa ja paluumatka ensin kohtalaisessa, sitten heikossa vastatuulessa.

Ja ero entisiin kyllä tuntuu, lisäksi kehitys kehittyy ja uusissa on enemmän yksityiskohtia kuin edellisisissä. Varmaan ei olla vielä kaikkia hienouksia edes keksitty. Esimerkki: lattojen taskuissa on tarranauhakiinnitys – ja purjesäkissä on kiinni kätevä pieni työkalu jolla tarranauhan voi sujauttaa taskuun niin että tarra kiinnittyy vasta kun työkalu vedetään ulos.

Rullapurjeen yksityiskohtia.

Rullapurjeen yksityiskohtia.

Rullapurjeessa vasta onkin yksityiskohtia. Tosi professionaalisen näköinen on tämä pieni ikkuna josta voi katsoa toisen puolen virtauslankaa – ja ne langat on eriväriset niin että tietää kumpi on kumpi. Alareunan pallot on sitä varten että kun avaa purjetta rullalta, voi lopettaa vaikkapa sen ollessa fokan kokoinen, ja heti tietää mihin laitetaan skuuttauspiste. Tai ainakin Timo tietäisi.

Purjeiden uusiminen ei valitettavasti auta siihen, että isot veneet menee paljon kovempaa. Ja taitavat purjehtijat pienilläkin veneillä. Talven jälkeen on monet taidot vähän hukassa, ja kun kurkkuvaivat haittaavat kommunikaatiota tulee sellaisia ”niin mutta kun mä luulin että sä haluat tehdä vendan nyt”  -kuvioita.

Harjoitukset jatkuvat.

Mainokset

Responses

 1. Hienot ovat. Mistä purjeet ostitte?

 2. WB Sails, Lauttasaaresta. Tosi hyvä palvelu.

 3. Onnea uusista purjeista. Ainakin kryssillä paljon mukavampaa purjehtia kuin vanhoilla venyneillä.

 4. Hei,
  Siistinnäköinen rullalaitteen kiinnitys. Miten rullan ”vetoköysi” on asennettu keulaboxiin ja miten se tulee kannen läpi? Samanlaista ratkaisua suunnittelemassa omaan 245:seen ja kaikki neuvot tervetulleet…

  • Jos katsot tosi tarkkaan kuvan vasemmassa reunassa näkyy reikä josta köysi tulee kannen läpi. Kansiluukusta puuttuu nyt toinen sarana, reikä on sen vieressä. Täytyypä ottaa kuvia keulaboksin sisältä ensi kerralla. Rullalaite on Profurlin pienehkö malli ja sen kanssa on ollut pientä kremppaa, nyt taas toimii, toivottavasti.

   EDIT laitoin (2.6.) postaukseen lisää kuvia rullan kiinnityksestä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: