Kirjoittanut Elena | 28.12.2014

Proviantin joulumantelit

Me on syöty vuoden ajan aktiivisesti paljon pähkinöitä. Innostus alkoi pitkiltä työmatkoilta, jonne tarvittiin epä-nestemäistä pieneen tilaan mahtuvaa hyvin säilyvää evästä. Veneessähän on ihan samanlaisia tarpeita.

Pahkina_teksti_eiv.002

Pähkinät ei ole veljeksiä. Meilläpäin tunnetaan ainakin

  • Maapähkinä. Suolattuna tai ilman. Peruskauraa. Sopii myös kiinalaistyyppisiin ruokiin.
  • Hasselpähkinä. Vaarallinen lattialla, toimii kuin kuulalaakeri. Sopii myös meksikolaistyyppisiin ruokiin kuten kasvisfajitas
  • Cashew-pähkinä. Pehmeä. Sopii moniin mm. intialaistyyppisiin ruokiiin
  • Pekaanipähkinä. Pitkittäisraitainen.
  • Saksanpähkinä. Joskus aika kitkerä ja tarttuu kitalakeen. Sopii punajuurta tai päärynää ja homejuustoa sisältäviin ruokiin
  • Para-pähkinä. Suuri ja rasvainen. Härskiintyy helposti
  • Manteli. parhaimmillaan suolattuna tai maustettuna.

Sekoituksista huomaa helposti, että rusinat ja maapähkinät ovat selvästi halvempia kuin muut pähkinälajit. Tuoteselosteita saa pyörittää aika kauan ennen kuin selviää, missä paketeissa on mukana myös maustetuilla vehnäjauhoilla päällystettyjä palleroita tai öljyllä kiillotettuja kuivattuja hedelmiä. Meidän suosikit täyspähkinäisistä on Rainbow natural, ja maustetuista Pirkka mantelisekoitus.

pahkinatauluYritin sitten tehdä vähän vertailuja eri pähkinäsekoituksista.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: