Kirjoittanut Elena | 11.1.2014

Ruokamuistiinpano: Bibimbap

Aina välillä sitä syö jotain ja ajattelee: tätähän voisi tehdä veneellä. Silloin kun on aika pakata veneretkelle, niitä ei vaan muista. Siksi kirjaan bibimbapin tähän. Tässä korealaisten pyttipannussa vaikeinta on

  1. muistaa miten se kirjoitetaan
  2. löytää oikeaa chilikastiketta

Blogien mukaan Hämeentien Vii-Voan on oikea paikka. Sieltä saatiinkin kimchiä, mutta gochayong-chilikastikkeen metsästys jatkui Sörnäisten rantatien Oriental shoppiin, josta saatiin myös enokisieniä (1,10e pussi, hyvää ja edullista). Suomalaisten blogien mukaan  myös thaimaalainen sriracha käy hyvin, sitä olisi Vii-voanissa lukuisissa eri purkeissa.

Perusohje on helppo: silppua, paista ja mausta lihaa ja vihanneksia, keitä riisiä, asettele muut aineet sen päälle, sekoita ja syö. Meidän bibimbapissa oli riisin lisäksi

  • ulkofilepihvi ohuina suikaleina, jota marinoitiin 30 min (soijakastike + öljy + valkosipulia + pippuria) ja paistettiin nopeasti
  • paistettu kananmuna
  • paistettua pinaattia (suola + valkosipulia)
  • paistettua porkkanaraastetta (auringonkukansiemeniä ja tilkka etikkaa)
  • kimchiä
  • paistettuja enokisieniä
  • vinoutuneita vatikurkkuja (kurkkuviipaleita marinoidaan 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, 1 rkl etikkaa, puoli tl raastettua inkivääriä)

Jos olisin muistanut ostaa retiisejä, retikkaa tai ituja, niitä olisi ollut kanssa, retiiisit olisi menneet samaan käsittelyyn kuin kurkkuviipaleet.

Retkikäyttöön tuon kaiken voisi silputa ja pakata kotona marinoitumaan pikku purnukoihin.

Kuvat on otettu Soulin lentoasemalla. Tätä kehtaa syödä myös julkisella paikalla koska on ihan OK syödä lusikalla. Puikot tarvitaan lisukkeiden nostelemiseen.  


Jätä kommentti

Kategoriat