Kirjoittanut Elena | 9.6.2013

Paluu Gåsgrundetiin

Nicolaksella on tapana avata purjehduskausi retkellä Gåsgrundetiin. Se on saari Espoossa missä aina paistaa aurinko, on monenlaisia kukkia ja perhosia, sorsaemot uittavat poikasiaan ja rannalla on hurjasti kiviä joita voi heittää veteen.

Pohjoisrannan kivet.

Pohjoisrannan kivet.

Tänä vuonna Nicolas on vuoden vanhempi kuin viime vuonna, joten päiväunien ja pissahätien sijasta hän osallistuu aktiivisesti veneen käsittelyyn: huolehtii sisätilojen tavaroiden asettelusta niin että ne eivät lennä käännöksissä, laittaa joutilaat köydet oikeisiin paikkoihin pois jaloista ja, isän ja tuuliolojen salliessa osallistuu ohjeemiseen.

Pinnamiehet.

Pinnamiehet.

Aamun hissuttelujen jälkeen tuuli nousi ihan kohtuullisiiin lukemiin, ja välillä kryssittiin aika vinossa. Se on oikeastaan aika hauskaa kun lattia muuttuu liukumäeksi. Pinnamiehen vain pitää muistaa huutaa eri suuntiin: ”Käännytään.” ja ”Moottorivene, varokaa aaltoja.”

 

 

 


Kommentit

  1. Kiva kun pienetkin ovat päässet kokeilemaan purjehdusta. Siitä se innostus alkaa.

  2. Kiva lukea että teillä poika jo osallistuu. Pitää itsekin alkaa antamaan pieniä hommia.

  3. Mä ensin luulin että olen huono lapsikuvaaja kun Nicolaksen kasvot ei näy melkein missään kuvassa – sitten tajusin että ei kun se koko ajan tekee jotakin. Me tehtiin laiska lähtö ja jätettiin tavaroita sohville, ja ajettin heti aluksi sen verran keikutellen että tavaroita sitten lenteli. Ei tarvinnut saarnata siitä, miksi ne pitää laittaa paikoilleen. En ollut myöskään ennen ajatellut että 104 cm pitkällä on seisomakorkeus kaikissa veneen osissa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: