Kirjoittanut Elena | 27.6.2013

Juhannuspurjehdus

Juhannusretkemme kesti viikon. Sen pitempään ei viitsi jättää akvaariota yksin. Veneen varustelukin on optimoitu viikoksi; tuoreet ruoat ja vaihtovaatteet alkoivat olla vähissä. Juhlapyhiä vietettiin venekerhon saaritukikohdassa nyyttikesteillä, ja jatkettiin sieltä sunnuntaina länteen Tammisaaren saaristoon.

Ruusut

Muiden blogien lukeminen on hyödyllistä mutta voi käydä kalliiksi. Teimme ennen matkaa varusteluostoskierroksen. S/Y Charlottasta tuli viime vuonna inspiraatio Cobbin grilliin joka on taas käytössä. Matkalla merenneidoksi -blogin inspiroimina ostimme nyt erilliset veneilylakanat, ja vohvelipyyhkeitä. Puolimatruusin ohjeet paransivat astia- ja ruokahuushollia, tosin hedelmä-verkkokassin virkkaus on vielä kesken. Pressopannun ohjeessa luki ”pannujauhatus”, mutta hallin Parhialalta haettiin juhlan kunniaksi puolikarkeaa.

Tämä englantilainen yksinpurjehtija kulki kanssamme kappaleen matkaa.

Tämä englantilainen yksinpurjehtija kulki kanssamme kappaleen matkaa.

Tarkoitus oli täydentää perunoita, leipää ja vihanneksia matkanvarren kaupasta, mutta menomatkalla kaupan laituri pullisteli veneitä ja paluumatkalla kauppa oli jo kiinni. Joka paikassa todettiin että sesonki alkaa vasta viikkoa juhannuksen jälkeen.

Ei_ruuhkaa

Tuulet olivat ajoittain heikonlaisia, välillä lillittiin kahta solmua ja välillä jouduttiin siirtymään konevoimaan. Vasta paluumatkalla päästiin kryssimään yli kuutta solmua.

Mainokset

Responses

  1. Mukava juhannus siis teilläkin, vaikka tuulet olivatkin heikkoja. Kiva kuulla, että vinkit ovat menneet kiertoon.

  2. Ihana tuo pastellisävyinen kuva yksinpurjehtijasta 🙂

    Hihhih-hii… Ole huomannut saman: toisten blogeista löytyy monenlaisia ostosvirikkeitä Toisaalta on kiva kuulla blogituttujen koemuksia erilaisista tuotteista ja ostaa tavallaan tutun suosittelemaa kuin kävellä kylmiltään kauppaan hankintoja tekemään. Cobb on meillä vielä harkinnassa, mutta moni on sitä kehunut.

    • Kuva ei liiottele: sinä päivänä ilma ja meri olivat ”postcard-pretty”. Me tavattiin se yksinpurjehtija Rödjanissa, mihin hän oli tullut Hangosta, ja uudestaan seuraavana päivänä matkalla itäänpäin. Olen aika varma, että kun nykyisin suomalaiset purjehtijat jatkavat kauttaan Välimerellä, tulevaisuudessa tänne alkaa tulla ilmastonmuutoksen myötä lisää purjehdusmatkailijoita muualta Euroopasta. (Ja Rödjanin kalastaja oli tavannut yhden tasmanialaisenkin.)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: