Kirjoittanut Elena | 17.4.2016

Uudet teipit

Merkittävä parannus veneen ulkonäössä: uudet teipit. Itse laitettiin ja ollaan vieläkin puheväleissä.

Prosessi on ollut pitkä, huomaan kommentoineeni Luuvartille vuonna 2013. Sen blogin kirjoittaja käytti ammattilaista, mutta heillä onkin isompia pintoja. Nettitarran sivuilla taas sanotaan että ”Tarrojen asennus on helppoa, onnistut varmasti, kun olet huolellinen ja tarkka.” Sieltä löytyi myös kriittinen lämpötila +5 C.

Me käytettiin neljää menetelmää:

  1. Pienimmissä osissa, ne sormenpään kokoiset pisteet, poistettiin ruudullinen taustapaperi, laitettiin siirtokalvon avulla paikoilleen ja hinkattiin sormella. Joskus tarra irtosi väärästä välistä ja silloin sama ilman siirtokalvoa.
  2. Tekstit tähdättiin maalarinteipillä oikeaan kohtaan, yläreunaan saranateippi, tarvittaessa katkaistiin pariin osaan, taitettiin saranateipin yli, poistettiin taustapaperi, suihkautettiin fairyvettä veneen kylkeen ja vähän tarrallekin, laskettiin kohdalleen ja vedettiin ikkunanpesulastalla ylhäältä alas. Yhtään kuplaa ei jäänyt, mutta aina ei tarttunut kovin hyvin. Kapeat kohdat kuten ykkönen meinasivat lähteä siirtokalvon mukana pois.
  3. Kuopassa olevat salmiakkikuviot ja lyhyet viivat: sama saranateippi mutta ei fairya eikä lastaa. Fairyvesi voisi valua kuopan alaosaan.
  4. Kuopalla olevaa uraa laitettiin välillä saranateippien avulla (jolloin se saattoi vetää vinoon) tai niin että toinen pitää siirtokalvossa kiinni olevaa teippiä paikollaan ja toinen painaa sitä sormella uraan (jolloin jostain syystä tuli eniten pieniä kuplia, joita sitten puhkottiin silmäneulalla).

Teipit teki Teippari.net ja väri, pitkien pohdintojen jälkeen, on välimerensininen.

Advertisement

Kommentit

  1. Hienot uudet teippaukset antavat todella hyvän ja huolitellun ulkonäön. Hienoa työtä teitte!

    • Kiitos, taikuri on itsekin hämmästynyt !

  2. Suunnittelen oman Avancen kylkiteippien uusimista. Kuinka leveä teippi tuohon kyljen kapeaan siniseen raitaan tarvitaan, ja kuinka monta metriä teippiä kului? Hyvälle näyttää teidän uudet teippaukset!

    • Leveys on 14 mm. Yhtenäinen raita on noin 647 cm pitkä, mutta teippiä menee vähän enemmän koska se laitetaan palasista jotka liimataan vähän päällekkäin. Ja sittne vielä nuo ympyrät ja pikkupätkät.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: