Kirjoittanut Elena | 29.8.2015

Söderskärin kautta mennen tullen

Viikonlopun tuulet olivat tunnetusti heikot, mutta meno- ja paluupäivien tuulet suosivat idänmatkailua ja lomapäivätkin järjestyivät hyvin. Perjantaina kiidettiin reippaassa länsituulessa itään, maanantaina palattiin mukavassa itätuulessa.

Aluksi ajateltiin käydä Porvoossa, mutta perjantaina olisi saavuttu sinne aika myöhään ja lauantaina satama oli täysi. (Varaustilanteen voi nykyisin näppärästi tarkistaa verkosta.) Sunnuntai-illaksi olisi saanut kylkikiinnityspaikan 39 eurolla, ei napannut. Järkeiltiin että jos sinne pitää ajaa moottorilla, mennään saman tien autolla sitten.

Niinpä oltiin perjantain ja lauantain välinen yö Sipoon Kaunissaaressa.  Matkalla käytiin katsomassa Itä-Tonttua. Uudessa kartassa se jää hauskasti saarroksiin harmaan väyläalueen keskelle. Olin jotenkin ymmärtänyt että siellä olisi laguuni, johon ennen vanhaan oli tapana ankkuroitua mutta nyt väylältä tulevat aallot pilaavat sen. Mitään laguunin sisäänajoaukkoa emme löytäneet.

Käytiin katsomassa myös Söderskäriä, muisteltiin juttuja jonkun irronneesta ankkurista eikä edes yritetty kiinnittyä. Kaunista siellä kyllä oli.

Söderskärin majakka ja rakennukset

Söderskärin majakka ja rakennukset

Maanantain paluumatkalla lähestyttiin Söderskäriä uudelleen. Viikonlopun Hesarista oltiin luettu että kahvia ja lettuja ei enää saa eikä saaressa pääse edes vessaan. Nähtiin suurehko moottorivene laiturissa kylkikiinnityksessä ja ajateltiin mennä kylkikiinnitykseen muutamaksi tunniksi,

Söderskärin riippusilta

Söderskärin riippusilta

Sillä aikaa kun laskimme purjeet, moottorivene lähti. Suuret keltaiset kyltit kertoivat lintujen suojeluun liittyvistä rajoituksista. Olin jo keulassa köysi kädessä kun näin valkoisen lapun ”Yhteysvenelaituri. Pysäköinti kielletty”. Kiltisti käänsimme kohti kalliolenkkejä. Klop. Uusi yritys ja uusi klop. Meriveden korkeus oli korkeapaineen takia -35 cm ja meidän 1.5 m syväys oli liikaa. Peruutettiin takaisin laiturin vierustalle. Kyse lienee parista yksittäisestä kivestä keskellä pientä lahtea suunnilleen yhteysvenelaiturin edessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: