Kirjoittanut Elena | 27.8.2015

Viikonloppu Pirttisaaressa

Kun satamapaikkamme oli vielä Itä-Helsingissä, Uudenmaan Virkistysalueyhdistys oli juuri hankkinut Pirttisaaren sataman, eikä siitä ollut paljoa tietoakaan. Siihen aikaan Sipoon Kaunissaari oli meille tyypillinen ensimmäinen pysähdyspaikka. Pirttisaaren satama on siitä vain viitisen mailia itään, ja luulen että siitä tulee jatkossa uusi idänmatkojen suosikki. Luonnosta löytyy niin lehtoa kuin marjametsää, silokallioita ja hiekkarantaa. Lännessä on idyllistä saaristokylämaisemaa kun taas idässä salaperäisiä armeijan hylkäämiä linnoituksia.
Ajelimme rauhallisesti saariryhmän läpi väylää, jonka syvyydeksi on merkitty 1.8 m. Siellä on monia laitureita, mutta ne on varattu yhteysalukselle tai ne ovat saarilla asuvien omia laitureita. Yhdistyksen laituri on Svartvike-lahden vasemmalla rannalla lähellä lahden pohjaa, ihan perällä on entinen merivartioaseman laituri, jota nykyisin käyttää Pörtö Line -yhtiö.
Svartvikenin laituri kesälauantaina

Svartvikenin laituri kesälauantaina

Entiseen armeijan järeään laituriin on lisätty matala jatkopala ja tusinan verran poijupaikkoja. Tänä helleviikonloppuna paikat olivat ääriään myöten täynnä, joitakin veneitä kakkosrivissäkin. Useita veneitä oli myös T-kummelin pohjoispuolella ankkurissa ja joitakin kalliokiinnityksessäkin.
Olen kuukauden ajan inttänyt, että ei tämä ole ollut huono kesä; sää ei ole estänyt tekemästä mitään mitä olisin halunnut tehdä. Mutta Pirttisaaren viikonloppu täytti silti yhden vajauksen: olla vaan tekemättä juuri mitään. Ei edes grillattu. Käveltiin kyllä kaikki saareen merkityt kävelyreitit, istuttiin laiturilla, veneen sisällä ja salongissa, juteltiin vanhojen ja uusien tuttujen kanssa, luettiin hömppäkirjaa ja lehtiä. Kävin neljä kertaa uimassa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: