Kirjoittanut Elena | 12.8.2015

Kesäinen viikonloppuretki

Säät sen kun paranee ja työt sallivat vähän pidemmän viikonloppuretken. Ensin intoiltiin että painetaan perjantaina seuran saareen asti ja ollaan kaksi yötä. Realismi iski ja pysähdyttiin Stora Svartöhön. Sinne on tullut viime vuonna uusi laituri ja tänä vuonna uusia poijuja ja viittoja, joiden avulla voi ajaa turvallisesti ankkuripaikkoihin laiturin oikealle puolelle.

Laituri ja uusia poijuja.

Laituri ja uusia poijuja.

Ankkuripaikat aamuvalossa. Yksi ohjaavista keltaisista viitoista näkyy kuvan vasemmassa reunassa.

Ankkuripaikat aamuvalossa. Yksi ohjaavista keltaisista viitoista näkyy kuvan vasemmassa reunassa.

Illalla grillailtiin ja mentiin ajoissa nukkumaan. Aamulla oli lentävä herätys kun, pärää, palohälytin rämähti soimaan kello kuusi. Ari repi patteria irti, minä raotin keulaluukkua ja haistelin hetken ilmaa  – ja nukahdin takaisin. Kahdeksalta nousin varovasti maistelemaan aamukahvia (keitän nykyisin illalla termospulloon kuumaa vettä josta voi aamulla sekottaa murukahvin kanssa kahvintapaista). Ulkona tuntui selvä palaneen käry, ja grillipaikalta nousi savukiemura. Vieläkään ei siis tiedä, laukaisiko hälyttimen huonosti sammutettu grilli vai aamuyön kosteus. Kastetta oli, mutta sumua ei.

Tuuli oli jotakuinkin heikkoa, mutta iltapäiväksi oli luvassa vähän tuulisempaa.  Ajettiin koneella Porkkalan keppiviidakon läpi, nostettiin purjeet ja lillittiin helteessä. Tuuli tyyntyi entisestään. Päätettiin käydä katsomassa paikkoja Stora Hälsössä, josta on kuulut paljon hyvää. Se on Uudenmaan virkistysalueyhdityksen sivuilla nimellä Kopparnäs. Luonnonsatamat-sivulla on ajo-ohjeet jolla voi välttää viimeiset kivet. Vene-lehden jutussa taas varoitellaan toisista kivistä, jotka jätetään oikealle lähestyttäessä paikkaa etelästä. Ne on aika epämääräisesti merkitty merikorttiin siniselle alueelle.  Otin niistä kuvia menomatkalla, paluumatkalla niitä ei enää näkynyt.

Vaaralliset kivet kuvan keskellä.

Vaaralliset kivet kuvan keskellä.

Poijupaikat ja laituri oikealla.

Poijupaikat ja laituri oikealla.

Satama näytti viihtyisältä ja suojaisalta, 1.5 m syväyksellä me mahduttaisiin poijupaikoillekin ja ankkuripaikkoja sanotaan olevan kuudelle. Tuolla pyöriessä taivas meni pilveen ja tuuli yltyi, joten jätettiin Hälsön hälssaaminen toiseen kertaan ja jatkettiin seuran saareen.

Perillä tietysti saunaa, grillausta ja seurakaverien kanssa juoruilua. Palumatka voimistuvassa myötätuulessä sunnuntain paluuliikenteen keskellä. Kyllä täällä lännessä on paljon veneitä…

Liikenneruuhkaa paluumatkalla.

Liikenneruuhkaa paluumatkalla.

Mainokset

Responses

  1. Tuo Stora svartö on edelleen meillä korkkaamatta. Kauniiden kuviesi perusteella olisi todella tutustumisen arvoinen paikka. Pitää laittaa korvan taakse.

    • Hei Katinka, tervetuloa takaisin lomalta ! Svartö on jotenkin merellisempi kuin Lähteelä. Siellä ei ole sähköä, en tiedä käytättekö. Ja maksaa saman kympin kuin Lähteelä ilman sähköä. Suosittelen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: