Kirjoittanut Elena | 2.8.2015

Kovaa keliä kesäpäivänä

Viikonloppuretken sijasta panostimme kulttuuriin: perjantaina Harjufolk, lauantaina Kallio Block Party. Purjehtimaan päästin siis vasta sunnuntaina. Luvassa oli töyssyistä keliä, joten seuraksi kutsuttiin Kassu-serkku joka ei ikinä voi pahoin Linnanmäelläkään. Ja kohteena Gåsgrundet, lähin Espoon ulkoilusaarista.

Kolmiosääntö osoitettiin varsin tarkaksi: menomatka 9 mailia vastatuuleen kryssien, paluumatka 6 mailia myötätuuleen. Edellispäivän kovien tuulien jäljiltä vasta-aallokko oli menomatkalla melkoista vuoristorataa ja useampia kertoja pärskeet löivät sprayhoodin yli istumalaatikkoon. Löytyi myös aivan uusi tapa kastua veneessä: kun aallot täyttävät reivattuun isopurjeeseen jäävän taskun, sieltä tyhjenee halssinvaihdon aikana pieni ämpärillinen vettä  istumalaatikkoon.

Laituripaikkaa valittiin kauan,  meriveden korkeus on +15 cm ja silti pitkän laiturin keskivaiheilla kaiku näytti 1.6 m.

Saaressa tehtiin saarikierros ja grillattiin valtava määrä  hyvää ruokaa. Niinpä kippari tarvitsi päiväunet ennen paluumatkaa. Ja pim, päiväunien aikana aurinko tuli esille ja tuulensuojassa oli tosi lämmintä. Jos olisi notkuttu tuolla pitempään, olisi varmaan pitänyt käydä uimassa.

Valtavia katajanmarjoja.

Valtavia katajanmarjoja.

kattaus - 1

Tässä vaiheessa lämpimät ruoat oli vielä grillissä.

rantakukat - 1

Rantakukkia (punaiset) ja rantatädykkeitä (siniset) kuin kukkapenkissä ikään-

Mainokset

Responses

  1. Kasvi näyttää rantatädykkeeltä. Niitä kasvaa ulkoluodoilla. Jos nyt oikein tunnistin. Olen ahkera blogien lukija vaikka en itse pidäkään sellaista. Kiitos sinulle kivasta blogista.
    T. Nuori meren rannalta

    • Kiitos ! Se se taitaa olla, yhden puskan edessä on kuin hämäykseksi pietaryrtin lehtiä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: