Kirjoittanut Elena | 22.7.2015

Hamina – Munapirtti Mäntyniemi – Loviisa Laivasilta

Kaupunkipäivän päätteeksi katsottiin karttoja ja sääennusteita. Kotimatkasta oli tulossa rankka mutta vaihteleva, ensin hyvin heikkoa myöhemmin aika kovaa tuulta. Onneksi Simo soitti ja tarjoutui gastiksi. Sovittiin treffit tiistaiaamuksi Loviisaan.

Haminan ja Loviisan välillä ei ole montaa sopivaa pysähdyspaikkaa, jos haluaa käydä sisävessassa. Meillä on toki septisysteemi, mutta se haiskahti keulahytissä ensimmäisenä vuonna eika sitä ole sen jälkeen käytetty.  Pyhtään Mäntyniemi Munapirtin saaressa on suunnilleen puolivälissä. Karttakeskuksen Veneilijän satamaopas antoi selkeät ajo-ohjeet. Niitä seuraten lähestyimme Lehtisaaren itäpuolta, kunnes tajusimme sähköjohdot. No ei kun kiertämään Kroköiden ympäri.

Satamassa oli lievää epätietoisuutta kun kaikissa purjeveneenmentävissä paikoissa näytti lukevan Varattu. Laiturilla kuulimme, että naapurit olivat tiedustelleet ja saaneet kuulla yhden paikan varsinaisen omistajan olevan useita päiviä poissa.

Hotelli ja ravintola näyttivät hiljaisilta, lounasaika oli pitkälti ohi joten pysähdyksemme jäi lyhyeksi.

Loviisaa lähestyttäessä soitettiin Laivasillan satamaisännälle, jotta tiedettiin että tilaa on ja päästään suihkuunkin aamulla ennen satamakonttorin avaamista. Sataman palveluita on vastikään uusittu, siellä on nyt saunat ja keittiötilat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: