Kirjoittanut Elena | 17.7.2015

Pyhtään Kaunissaaressa

Kaunissaari on kuuluisa paikka mutta kovin vähän löytyi tuoreita kuvauksia purjehdusblogeista. Lady Grace oli lasten kanssa täällä 2013 ja tykkäsi uimarannasta. 

   

 

   Meillä on Veneilijän satamaopas 2008 ja Turun Partio-Sissien Satamakirja 2009. Niiden kuvien jälkeen satamajärjestely on muuttunut, sisäänajoa on kuvattu vaikeaksi mutta ainakin itä- ja länsiviittojen jono ohjaa oikealle linjalle selkeästi. Paikat ovat 2015 uusitussa L:n muotoisessa laiturissa, aisoja takarivissä muualla poijuja. Tulitiin iltapäivällä keskellä viikkoa ja mahduttiin hyvin, mutta illalla joku iso alus kääntyi pois. Satamassa oli myös päiväretkeläisiä joten myöhemmin vapautui uusia paikkoja.

  

Satamassa on vessat, suihkut, grillitupa ja kirjasto. Satamakonttorista sai kartan jonka turvin kävelimme hautausmaalle. Aivan sataman vieressä on kauppa ja kahvila, auki arkisin vain 10 – 16 mutta perjantaista sunnuntaihin pitempään. Hivenen kauempana on terassiravintola. Satamasta on aiemmin voinut vuokrata polkupyöriä mutta niitä hajosi ja jätettiin pitkin saaren puskia niin paljon, että vuokraus lopetettiin.

  

Vaikutelma kaunissaaresta jäi kolmijakoiseksi: toisaalta se on oikeiden ihmisten elävä kotikylä, perinteisesti jaettu kolmen suvun kesken, ja vähän nolotti kurkistella toisten pihoihin. Toisaalta vuorolaiva tuo perheitä kesäretkelle kylmälaukkujen kanssa. Ja kuulemma täällä on myös rai-rai raikulimeininkiä. 

Meidän vierailuamme sävytti laaja sadealue ukkosineen. Ensin odotettiin että se saapuu. sitten odotettiin että se loppuu. 

(Kuten ehkä huomaatte tämä retken kuvien kanssa on haasteita. Kameran akku tyhjeni wifi-toiminnolla salamannopeasti, eikä pädin kuvienkäsittely ole ihan hallinnassa. Päivitetään kuvia ehkä myöhemmin.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: