Kirjoittanut Elena | 8.7.2015

Jälleen Äggskärissa ja tosi kovaa kotiin

Loviisan seudulla oli muitakin paikkoja katsottavaksi, mutta kun sääennuste lupasi sunnuntaiksi pohjoistuulta, maanantaiksi itätuulta ja tiistaiksi vastatuulta sateella, päätettiin käydä kotona.  Pyöriteltiin harppia ja laskettiin, että kyllä me jaksetaan purjehtia vuoden 2010 suosikkikohteeseemme Äggskäriin.

Äggskärin iltaidylliä.

Äggskärin iltaidylliä.

Äggskär on kolmen saaren ryhmä, joista suurimmassa emme olleet ikinä käyneet. Partiolaisten satamakirja kertoo että saaren luotsitupa on vuokrattu yksityisille, laituri on kuitenkin yleisessä käytössä. Tähän laituriin kiinnitytään sitomalla köydet paksuihin paaluihin. Meidän köysivalikoimasta paalusolmun ja kumijoustimen yhdistelmä vaati improvisointia. Ensi kerraksi saatan askarrella laiturinaapurin neuvoman patentin: silmukan vanhasta ankoraliinasta ja normiköyden siihen kiinni haalla.

Aamulla meri oli aivan toisen näköinen. Tarinan opetus: mieti miten tuuli muuttuu yön aikana.

Aamulla meri oli aivan toisen näköinen. Tarinan opetus: mieti etukäteen miten tuuli muuttuu yön aikana.

Ilta oli auvoisa mutta yöllä alkoivat aallot hakata veneen kylkeen. Laituri on altis idänpuoleisille tuulille. Tuuli oli voimistunut aiemmin kuin odotettiin, ja kun aamukahvit oli juotu, aallokko oli jo melkoista. Lähdettiin kuitenkin, reivatulla isopurjeella ja preventteri suojaamassa aallokon tuottamilta yllätyksiltä. Vedin preventteriköyden jo lähtösatamassa silmukalle, joka kiertää etuknaapiin ja molemmat päät puomissa kiinni. Silloin sen voi siirtää takaknaapista toiseen, ja kaikki manööverit voi tehdä sitlodasta käsin. Matka joutui ennätysvauhtia: alle 6 tunnissa lähes 33 mailia. Laitan tähän tuulikuvat aaltopoju.fi palvelusta Helsingin majakalta, ne eivät ihan kuvaa meidän olosuhteita mutta Suomenlahden yleiskuvaa kuitenkin.

Menomatkalla myötäistä länsituulta...

Menomatkalla myötäistä länsituulta…

Paluumatksalla myötäistä itätuulta.

Paluumatksalla myötäistä itätuulta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: