Kirjoittanut Elena | 3.7.2015

Kovaa itään

Adelina vietti kesän 2010 itäisellä Suomenlahdella, ja sen jälkeen ei ole Isosaarta idempänä käyty. Nyt oli luvassa suotuisia olosuhteita, ja niin rynnättiin merelle. Ryntäyksessä unohtui puoshaan kiinnitys uuteen paikkaansa, johonkin matkan varrelle se näyttää jääneen. Unohtui myös että itäpuolen karttamme eivät ulotu Loviisan toiselle puolelle. Ja, mikä pahinta, veneessä ei ollut juuri lainkaan juustoa.

Ensimmäinen yö vietettiin Sipoon Kaunissaaressa ja mietittiin, mitä näissä viidessä vuodessa on opittu. Ainakin pelätään vähemmän moottorimanöövereitä, joko se toimii luotettavammin tai me vaan luotetaan siihen enemmän.

Tämä ei ole muuttunut: mä kuvaan aina kiviä ja ruohosipulia iltavalossa.

Tämä ei ole muuttunut: mä kuvaan aina kiviä ja ruohosipulia iltavalossa.

Toisena aamuna tuuli navakasti, joten liikkeelle lähdettiin ajoissa. Aallokko oli heti aikamoista, en ole ennen nähnyt moottoriveneen kryssivän vain välttääkseen avotilaan murtuvat aallot. Jännittävissä oloissa rantauduttiin Tirmoon, josta saatiin lisää mansikoita, se puuttuva juusto ja ravitsevaa lounasta johon kuitenkin tärvääntyi suunniteltua enemmän aikaa.

tuuli_16ms - 1

Tuulen kuvaaminen on vaikeaa. Tässä kuvassa on masto vinoassa, vettä rypyssä, valkoisia vaahtopäitä, mutta auringonpaisteen takia se näyttää huviretkeltä…

bockhamn_sama - 1

Tämä kuva on Bockhamnin sisäntuloväylän varrelta, jonne edellisen kuvan venen tuli muutamia minuutteja myöhemmin. Aivan eri sää.

Iltapäivällä tuuli vain yltyi. Onneksi vielä mahduttiin Byöns Bockhamniin, joka on todella suojainen ja muutenkin viehättävä paikka. Kalbådagrundissa havaittiin yli 17 m/s.  Samaan aikaan Bockhamnin laguunissa chillailtiin ja grillailtiin makkaraa, ananasta, hallumia ja punajuuria.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: