Kirjoittanut Elena | 21.6.2015

Juhannus lähivesillä

Muiden tapaan meillä oli alunperin selvät sävelet juhannukseksi: torstaina aikaisin töistä ja purjehdusta niin kauaksi kuin ehditään, aattona seuran mökille, juhannus siellä ja sunnuntaina kotiin.

No ensin selvisi sääennuste: sunnuntaina pläkä, eikä ne torstain ja lauantain sateetkaan houkuttaneet. Sitten varmistui että torstaina ollaan pitkään töissä.

Niinpä liikkeelle lähdettiin vasta perjantaina iltapäivällä, yhden illan eväät kylmälaukussa. Vene kulki kauniisti neljää, joskus viittäkin solmua. Kevään kunnostukset ovat lisänneet purjehduksen mukavuutta: peräsin ei hulpsu ja rulla pyörii kevyesti. Muitakin oli liikkeellä. Katseltiin tuttuja Espoon ulkoilusaaria, ja niissä oli tilaa. Tuuli oli kuitenkin heikkenemässä iltaa kohti, ja pysähdys olisi tarkoittanut kotimatkaa konevoimin. Mieluummin purjehdittiin kun kerran voi.

Ohitetuista veneistä ei puhuta mutta tälle 6:lle ei harmita hävitä.

Ohitetuista veneistä ei puhuta mutta tälle 6:lle ei harmita hävitä.

Rantautumispaikaksi valikoitui lopulta lähisaari eli Käärmesaari. Laavulla oli muita mutta eteläisen tulipaikan saimme pitää keskenämme. Kesäyön auringon valossa saatoimme kokea kaikki supisuomalaisen juhannuksen kliseet makkarasta ja ruisleivästä lonkerotölkkeihin, joutseniin, lokkeihin ja orvokkimattoon, örisevistä naapureista naapurisaaren nuorisomusiikkiin kokkoineen.

Iltavalossa makkarakin näyttää gourmetilta.

Iltavalossa makkarakin näyttää gourmetilta.

Illan hämärtyessä kokot syttyivät monessa rannassa.

Illan hämärtyessä kokot syttyivät monessa rannassa.

Kesä on alkanut. Joulua kohti.

Mainokset

Responses

  1. Teillä on ollut varsin mukava juhannus =). Ja kyllä se makkara vaan on hyvää nuotiolla paistettuna, ei siitä päätä mihinkään =D. Ihanaa alkavaa viikkoa!

    • Kiitos toivotuksista ! Mä varustaudun purjehduskauteen väistämällä työpaikkaruokalan makkararuoat; tavoitteena on että en syö makkaraa sisätiloissa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: