Kirjoittanut Elena | 7.6.2015

Auringonpilkahdus: kesä on tulossa

Masto on pystyssä. Tämä kevättöiden merkittävä askel sujuu vuosi vuodelta luonnikkaammin. Katsoin nyt jälkikäteen viime vuoden muistilistan ja nyt tehtiin kaikki silloin kirjatut parannukset: suojattiin rulla muovikassilla, laitettiin apuköysi nostoliinaan, laitettiin silmukka oikein päin ja soviteltiin sokat valmiiksi oikeisiin ruuveihin.

Kun meidän ja kavereiden mastot olivat ylhäällä,  aurinko kurkisti pilviverhon raosta.

Kun meidän ja kavereiden mastot olivat ylhäällä, aurinko kurkisti pilviverhon raosta.

Kuten viime vuonna suunniteltiin, ostettiin myös alumiininsuoja-ainetta. Se on vaan siitä kummallista, että se houkuttelee öttiäisiä sankoin pilvin. Eikä se ole vain meidän maston ilmiö, Mikko kertoi että heille kävi samalla tavalla. Öttiäiset lähtivät pesemällä mutta lähtiköhän tuo alumiiniaine myös.

Alumiini- ja sääskiöljyä ?

Alumiini- ja sääskiöljyä ?

Itse mastonnosto meni Hannun ja Marikan avulla helposti, mutta ennen sitä istuttiin jälleen kerran tuntikausia sorakentällä ähräämässä köyttä profiiliin. Meidän Profurlin ranskalainen profiilirakenne edellyttää, että köysi kulkee profiilin urassa. Tänä vuonna ostettiin uusi köysi Marnelasta, ja se kulkee urassa kuin unelma, paitsi profiilipalojen liitoskohdissa. Köyden pää oli poltettu rispaantumattomaksi, ja polttaessa syntyvä möykky ei kulje liitoskohdista. Oikea ratkaisu, lopulta, oli purkaa köyttä, katkaista sen sisäosa lyhyemmäsi ja ommella reunaosa suppuun Kirsiltä pummatulla neulalla ja langalla.

Köysi, jonka pää on purkautunut, ja stendari

Väärä vastaus: jos köydenpäätä pitää polttaa, grillisytytin on parempi kuin stendari, ja tätä köyttä ei pitänyt polttaa vaan ommella.

Tässäkin postauksessa on mainittu neljä kerhomme jäsentä nimeltä, lisäksi saimme hiekkakentällä istuessa ihailla miten kaksi henkeä laittaa maston ilman mitään kohellusta, ja itsekin saatiin osallistua muiden hommiin, mistä oppii aina jotain. Tällaisten asioiden takia me kuulutaan kerhoon.


Kommentit

  1. Löysin bloginne toisen blogin kautta ja on mukavaa lueskella muiden tekemisiä.

    Mekin kuulumme venekerhoon mm tietojen ja taitojen jakamisen vuoksi. Nyt meitä kavereita on samassa seurassa jo useita. Saamme oppia uutta toisiltamme sekä muilta jäseniltä. Lisäksi olen valitettavasti huomannut seuraan kuulumattomilla veneilijöillä enemmän sellaista ”hällä väliä” meininkiä. Toki seurojenkin jäsenillä on sellaista olemassa.

  2. Kiitos kommentista ! Juu, laiturinaapureiden kanssa jutteleminen on mukavaa ja hyödyllistä, mutta nyt polttelisi jo lähteä mastonosturia kauemmas liikkeelle.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: