Kirjoittanut Elena | 15.9.2014

Stora Brändö, syksyn saari

Näin purjehduskauden loppupuolella pimeä tulee aikaisin eikä töiden jälkeen ehdi kovin kauas. Niinpä Stora Brändö nousee jälleen arvoonsa. Perjantaina pysähdyttiin sinne matkalla kerhon syysretkelle.

Sbrando_ruska

Visiitti oli lyhyt mutta jälleen kävin kokeilemassa, että Partiolaisten kirja on osittain vanhentunut: vessa on laiturista pohjoiseen, ei etelään. Laiturin päässä on kyllä opastekyltti. Laituriin ajamista varten on myös ilmestynyt epäviralliset sinivalkoiset viitat. Siinäkirja on oikeassa, että satama on avoin monenlaisille tuulille, tuulen kääntyessä piti köysiä korjata. Samalla tuli  tarkistettua että revontulia ei näkynyt.

Silmukat kuvan  vasemmassa alanurkassa ja keskellä lätäkön edessä.

Silmukat kuvan vasemmassa alanurkassa ja keskellä lätäkön edessä.

Lauantaiaamuna kävin ottamassa kuvia kiinnityslenkeistä. Otso oli etsinyt samanlaisia turhaan saaren länsirannalta; itärannan lenkit olivat ainakin paikoillaan. Minusta ei olisi ympäristörikos maalata näitä vaikka turkooseiksi.

Kerrotaan että kun näitä tuijottaa tiukasti, joku kivi muuttuu hylkeeksi ja ui pois.

Kerrotaan että kun näitä tuijottaa tiukasti, joku kivi muuttuu hylkeeksi ja ui pois.

Nyt alkaa harmittaa että en ole vieläkään nähnyt hyljettä. Tällä kertaa tuntui olevan isommat mahdollisuudet kuin koskaan, sillä lauantaiaamuna Porkkalan nurkilla ei ollut muita veneitä. Tuijotuksesta huolimatta kivet ja sorsat pysyivät kivinä ja sorsina.

Mutta Pörsön linjaviitalla istui kaksi pulua eikun lokkia eikun haukkaa. Kun purjehdittiin vähän lähemmäksi Ari erotti kiikarilla jykevät koukkunokat, ja kun tultiin vielä lähemmäksi, ne levittivät räsymatonkaltaiset siipensä.

Merikotka2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: