Kirjoittanut Elena | 17.8.2014

Kuivana Lähteelään

Helteet ovat vaihtuneet epävakaiseen säähän.

Torstain retkellämme aallokko heilutti venettä niin että vahinkojiipin pelossa välttelimme suoraa myötätuulta. Jossain Kytön eteläpuolella ukkonen lähestyi, mennäkkö Stora Brändöhän vai Lähteelään? Käännyttiin kohti sisäväylää harkitsemaan, parempaan suuntaan vene taas kulki. Kuurot olivat tutkakuvassa pieniä, mutta intensiivisiä. Ne muodostivat nauhan, joka liikkui pohjoisluoteeseen, mutta nauhan itäpäähän syntyi uusia kuuroja. Laskettiin että Brändöhän ehtisimme nopeammin, Lähteelään suunnilleen kuurojen kanssa yhtaikaa. Lähteelän valintaa puolsi sen sataman suojaisuus.

Jonkin matkaa vielä purjehdittiin etelään, sitten siirryttiin koneelle ja laitettiin purjeet huolella peittoon. Kastumista suurempi pelon aihe olivat äkilliset ukkospuuskat; myöhemmin tarkistimme että Mäkiluodossa puuskat kävivät 14 m/s.

Taivas oli synkkä kuin Belsebubin menneisyys.

Taivas oli synkkä kuin Belsebubin menneisyys.

Kun kuurojen laskettuun kohtaamisen oli 20 minuuttia, vein iPadin sisään. Mitäs sitä laitetta kastelemaan kun omat silmät näkee yhtä paljon. Etelänpuoleiset saaret katosivat näkyvistä yksi toisensa jälkeen, ja välähtely siirtyi etuvasemmalta etuoikealle. Aikaa leimahduksesta jyrinään oli vaikea laskea, kun Yanmar jyrisi korvanjuuressa. Säädettiin nopeutta niin että laskettiin ehtivämme sekä ajaa kapeimman kohdan läpi että kiinnittyä  satamaan kahden kuuron välissä. Varmuuden vuoksi kävin valmistelemassa keulaköydet hyvissä ajoin kun kansi oli kuiva eikä vene juuri heilunut.

Ajoitus osui nappiin, päästiin satamaan  ja ehdin käydä vessassakin ennen seuraavaa kuuroa.

 Satama oli hiljainen, viiden muun veneen miehistöt pysyivät omissa oloissaan eikä mekään viitsitty lähteä maihin virittelemään tulia vaan Wallas sai paistaa kanapalat ja kuskusit. Aamiaiseksi sentään haettiin munkkikahvit rannasta, lueskeltiin erilaisia ennusteita, pähkäiltiin reittivaihtoehtoja ja päätettiin palata kotiin.

kesajalat

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: