Kirjoittanut Elena | 11.8.2014

Kesämökillä Gölisnäsissä

Gölisnäs näyttää merikortilla ihan toivottomalta navigoitavalta saarten mosaiikin suojissa. Partiolaisten satamakirjassa on kuitenkin suoraviivaiset ohjeet, minkä saaren kohdalta käännytään mistäkin päin tullessa. Siellä ei sanota, että purjeveneet eivät voi käyttää itäpuolen reittiä yläpuolella roikkuvien johtojen takia, mutta se me kuultiin laiturilla.

Saavuttiin laituriin hetkeä ennen kun taivas tummeni ja vähän joka veneessä viriteltiin lisää lepuuttajia ja peräköysiä. Maasähköttömänä en ymmärrä, miksei kukaan ota töpseleitä irti mutta varmaan he tietävät mitä eivät tee.

Puuskat olivat rajuja mutta eivät kestäneet kauaa, ukkonen meni melkein suoraan meidän yli ja sen jälkipuolella satoi tunnin verran vettä. Saatiin selville mistä tulee vettä keulahyttiin.

Sade loppui ajoissa ennen yleisiä saunavuoroja, sinne siis. Saunottiin hartaasti, uitiin vielä hartaammin ja tutustuttiin kanssaveneilijöihin.

Oikealla olevasta teloneestä voi hyppiä uimahyppyjä mereen. Etualalla olevasta lepotuolista voi teesekennellä vahtivansa nuorisoa joka hyppii niitä uimahyppyjä.

Oikealla olevasta telineestä voi hyppiä uimahyppyjä mereen. Etualalla olevasta lepotuolista voi teesekennellä vahtivansa nuorisoa joka hyppii niitä uimahyppyjä.

Minusta tuolla on jotenkin hyvällä tavalla kesämökkimäinen tunnelma. Sääoloilla oli osansa asiaan, oli kuin mereen olisi vaihdettu järvivettä. Kummallista kun ei tule kylmä vaan voi vaan uida ja uida.


Kommentit

 1. Gölisnäs on yksi meidän suosikki. Olemme viettäneet siellä jo kaksi juhannusta peräkkäin, suosittelen =).

  • Teidän blogin kehut oli yksi syy että sinne mentiin. Ja seuraavan sataman laiturinaapurit ei olleet vielä käyneet mutta sanoivat heti että joo, siellä pitäis käydä, se on varmaan hieno kun sitä niin kehutaan siinä Haaveena hyvä kuva -blogissa. =) Ootte julkkiksia !

   • Ne laiturinaapurit taidettiinkin olla me 🙂 Oli hauska törmätä ja saada bloginimelle kasvot! Meilläkin Katinkan suosittelema Gölisnäs oli tosiaan kesäloman satamalistalla, mutta vaihdoimme sen ”helpompaan” Jakobshamniin, kun perille löytäminen ilman pohjakosketusta vähän arvellutti ja mennen tullen oli joko kiire länteen tai kiire itään. Mutta eiköhän meidänkin reitti vielä joskus vie Gölisnäsiin!

 2. Joo, teitä tarkoitin, tosin oli Gölisnäsistä puhetta myös sen Dehlerin väen ja Jussarön naapurienkin kanssa.

  Aina välillä mietin että pitäis suunnitella blogitapaaminen johonkin isoon saareen. Tai sinne Gölisnäsiin.

 3. Blogitapaaminen olisi ihan huippu juttu!

 4. […] satamia Stora Svartö, Käärmesaari, Gölisnäs, Tammisaari ja […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: