Kirjoittanut Elena | 7.8.2014

Kaukana Strömsöstä

Joskus purjehtiessa kaikki menee nappiin. Joskus ei taas vaan kulje. Meillä oli yksi vuorokausi jolloin vastoinkäymisiä oli kohtuuttomasti. Onneksi useimmat oli tragikoomisia, itseäkin naurattaa ja voi vaan kuvitella mitä laitureilla puhutaan.

Kaikki alkoi ehkä silloin kun Inkoota lähestyttäessä rulla pyöri huonosti. Satamassa Ari sitten kurkisti keulaluukkuun ja huomasi, että rullalaite pääsee pyörittämään etustaagin vanttiruuvia (staagiruuvia ?) auki. Sehän piti purkaa, ja turvallisuuden vuoksi vedettiin toinen etupurjeen nostin maston tueksi keulaan kiinni, ja sitten vielä spinnun nostimesta lisätukea.

Tuntikausien ähräämisestä oli sekin ilo että tutustuttiin Otsoon, joka korjasi samanlaista venettä samassa satamassa.

Keula tuli kuntoon, sää oli hyvä mutta tuuli reippaanlainen, joten lähdettiin paalujen välistä juoksuköydellä. Mietin tätä kovasti, sillä Jacke oli kurssilla sanonut kumpi pää köydestä pitää olla renkaan alla. No väärin päin se kumminkin meni, ja juoksuköyden pää jumitti renkaassa. Kiskoin meidät takaisin, löystyvä köysi irtosi ja toinen lähtö sujui ongelmitta. Pujoteltiin ulos Inkoosta, keula vastaiseen, liinat irti ja kiskaistiin ison nostimesta. Eikä tapahtunut mitään. Sama tilanne mastolla; nostin ei liiku kumpaakaan suuntaan!?

Pelkällä etupurjeella kryssittiin sitten hätäpäissämme takaisin seuran saareen, jossa vielä sählättiin poijuhaan kanssa. Saunottiin, syötiin, ja seuratoveri korjasi nostimet. Eturullan korjaamisen jälkeen isopurjeen ja etupurjeen nostimet olivat menneet vain sekaisin. (Nolio.)

Aamulla siivottiin vene, tomaatit oli menneet huonoksi ja Ari lähti vielä viemään niitä kompostorille. Tuli meidän ensimmäinen aito mies yli laidan -tilanne, ja minä tiesin mitä ekana tehdään, lasketaan uimatikkaat. Puhelin oli onneksi kajuutassa.

Lähtiessä peruutettiin vielä poijun päälle niin että moottori sammui. Lopulta päästyämme matkaan naapuri huusi vielä perään: teillä on uimatikkaat vedessä.

Syksy on tulossa, lokit syö mustikkarahkaa eväsretkillään.

Syksy on tulossa, lokit syö mustikkarahkaa eväsretkillään.

Mainokset

Responses

 1. No on teillä huono tuuri ollut, mutta ihan samaa linjaa Otso Kivekkään kanssa. Kannattaa lukea hänen blogiaan.

  • Kiitos myötätunnosta.

   Tämä tarina ei olisi näin rehellinen, jos ei olisi ensin keskusteltu Otson kanssa Inkoossa ja sitten luettu koko hänen bloginsa purjehtimisosa (joka on siis linkattuna tuohon blogrollin alle). Toisaalta, me ei olisi oltu niin murheen murtamia nostimien jumittaessa jos ei olisi juuri kuultu miten pahastin nostimia ohjaava rissa maston huipussa oli ollut Otson veneessä rikki.

 2. Mua jäi nyt vielä mietyttämään, että mikä siinä teidän rullassa siis nimenomaan oli? Nimitätin oma rulla aukeaa nykyään todella nihkeästi, ja lienee pakko katsoa sinne sisään, josko maston irrotuksen kansa olisi tullut sählättyä jotain.

  Ja oli hauska tavata Inkoossa 🙂

  • Meillä on Profurl kannen alla, oliko sinulla Furlex ?

   Ensimmäiset ongelmat liittyivät köyden kulkemiseen rullalle ja pois. Nyt on opittu että systeemi on tosi herkkä sille, missä kulmassa köysi tulee rullalle.

   Keväällä meiltä vääntyi profiili, ja siinä yhteydessä hajoili muitakin osia. Inkoossa korjattiin sitä, että rulla ei pyörinyt sen alla olevan vanttiruuvin suhteen vaan pyöriessään meinasi avata sen ruuvin.

   Me on aloitettu uuden, samanlaisen rullan ostaminen ja odotellaan kauppiaan soittoa. Muunlainen ei sopisi tuohon asennuspaikkaan, ja lisäksi tuo alkaa olla perinjuurin tuutu, niin monta kertaa se on purettu ja koottu


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: