Kirjoittanut Elena | 4.8.2014

Loma jatkuu: Stora Herrö ja Inkoo

”Loma loppuu” huusi hattupäinen mies, joka tuli vastaan Miessaarenselällä. Hän puhui kuitenkin vain omasta puolestaan, tai ehkä niiden kymmenien purjehtijoiden puolesta, joita tuli viikonlopun aikana vastaan. Meillä on kuitenkin loman jälkimmäinen osa vasta alkanut.  Loman pitäminen monessa osassa ei ole yksinomaan oma toive, mutta on tässä puolensa.

Aloitettiin rauhallisesti, ja kun lauantaina tuuli alkoi hiipua, kaarrettiin pitkästä aikaa Stora Herrön laituriin. Ystävällinen kanssaveneilijä tuli vastaan, ja vasta kun olin antanut hänelle keulaköyden muistin, että tämä on paikka jossa meidän olisi tosi hyvä  laittaa  suoraan juoksuköydet. Laiturin silmukat ovat nimittän pienet ja paksut ja meidän haat ovat niihin huonot.

Hyvät ruoat, vanhoja ja uusi tuttuja, rauhallinen yö. Sunnuntaina jatkettiin seuran saareen, jossa oli suorastaan valinnanvaraa laituripaikoissa (lauantai-iltana oli ollut 10 venettä, sunnuntai-iltana kolme).  Valittiin huonosti, ja kuunneltiin yöllä sihinää, joka saattoi tulla siitä että köli kosketteli muta-hiekkapohjaa. Meriveden korkeus Helsingissä -30 cm.

Maanantaina lyhyt, mutta vauhdikas purjehdus Inkooseen. Landaus meni olosuhteisiin nähden mallikkaasti. Tiedettiin että vastassa on paalut, joten tehtiin paalusolmut peräköysiin valmiiksi. Minä päivystin veneen pulleimmalla kohdalla, pujotin silmukan paaluetiketin mukaisesti läpi naapuriveneen silmukasta ja paalun pään yli ja siirryin sitten hoitamaan keulaköysiä. Kun keula oli kiinni, laskettiin venettä taaksepäin niin että Ari sai toisen peräköyden kiinni. Sitten huomattiin, että valitsemassamme paikassa ei ollut vihreää GUEST-kylttiä, joten köydet irti ja sama operaatio uusiksi viitisen metriä etelämpänä…

Melkein täydellinen paalukiinnitys (kumpi tahansa voi nostaa silmukan paalun pään yli ja lähteä). Miinuspisteitä meille vähän ahtaasta silmukasta;uuden naapurin olisi vaikea pujottaas ilmukkaansa tuohon.

Melkein täydellinen paalukiinnitys (kumpi tahansa voi nostaa silmukan paalun pään yli ja lähteä). Miinuspisteitä meille vähän ahtaasta silmukasta;uuden naapurin olisi vaikea pujottaas ilmukkaansa tuohon.

Ravintola Sågen ja S-market tarjosivat ruokaa ja juomaa, 1300-luvun kivikirkko historiaa ja jokipuistossa tehtiin pieni kävelyretki. Näistä kaikista voitte lukea enemmän Katinkan blogista, jossa on myös hyviä kuvia.

 


Kommentit

  1. […] Uusia satamia Stora Svartö, Käärmesaari, Gölisnäs, Tammisaari ja Inkoo. […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: