Kirjoittanut Elena | 10.7.2014

Helteinen lomamatkan alku. Lähteelä ja Elisaari

Kesän ensimmäinen pitempi matka alkoi totuttuun tapaan. Suuria suunnitelmia varhaisesta lähdöstä, kierros torilla ja hallissa, lisäostoksia Lidlistä. Aika pian puolen päivän jälkeen päästiin kuitenkin liikkeelle. Tuuli oli myötäinen ja melko puuskainen, preventteriköyden viritys käy jo rutiinilla.

Preventteriköysi ja uusi ylellisyysinvestointi: pehmuste mantookivaijerissa ! Se on hyvä !

Preventteriköysi ja uusi ylellisyysinvestointi: pehmuste mantookivaijerissa ! Se on hyvä !

Ensimmäinen ilta ja yö oltiin Lähteelässä. Sitten viime käynnin sinne oli tullut ergonominen tiskauspaikka. Halstrattiin kalaa suojaisemmalla grillipaikalla, ja opittiin miten saa halsteriin tarttuneen kalannahkan irti: rantahiekkaan hieromalla.

Lahteela_rengas

Aamupuolella jatkettiin länteen, aloiteltiin reivatulla isopurjeella. Pian oli kaikki purjeet auki, Bärosundissa vaihdettiin konevoimaan ja pujoteltiin Elisaareen. Helle oli tukala mutta uiminen jäi ajatukseksi, veneiden välissä kellui ryynimäistä levää ja vaahtokikkareita, ja merkitty uimaranta vaikutti lapsille sopivalta eli pitkä kahlausmatka. Jostain syystä ei aiemmin oltu huomattu keittokatosta mäen päällä, nyt se pääsi käyttöön. Samaan aikaan kylmäkallet viilenivät toimisto-kahvilan jäätelöaltaassa.

Ennusteen mukaan keskiviikko oli kuumin päivä ja tuuli heikkeni päivän mittaan. Olin ajatellut että silloin on hyvä päivä jatkaa Tammisaareen, kun Petterssonin bulevardia pitkin on harvoin sopivat tuulet niin ei niin harmita jurnuuttaa koneella. Mutta oli se tuskaa. Purjeilla ei päästy kuin 2,5 tuntia, muuten puskettin koneella, ja lämpötilat oli vähintäänkin välimerelliset. Lähtövalmistelujen fiksuin ostos oli kuusi isoa pulloa vissyä.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: