Kirjoittanut Elena | 1.6.2014

Lisää Kroatiasta: käytännön vinkkejä

Kun odottelemme oman veneen valmistumista purjehduskuntoon, on aikaa palata toisen kerran Kroatian tunnelmiin.
Ankkurikone

Toinen ohjaa ankkurinnostomoottoria, toinen välittää perämiehen ohjeita moottorin metelin yli. Meidän veneessä tätä ei tarvitse harjoitella… (Kuva: Venla Räisänen)

Meidän osalta retki oli extreme-urheilua vain yhdessä lajissa: matkustimme käsimatkatavaroilla. Lentokentällä näimme, että muilla oli paljon enemmän. Matkaohje oli kuitenkin ollut että mahdollisimman vähän tavaraa, ja Norwegianille pitää ilmoittaa ruuman menevät tavarat etukäteen. Kun viime päivinä selvisi sateinen ja viileä sääennuste, alkoi optimointi. Lähtösatamassa vielä arvelutti, olisiko pitänyt ottaa kumisaappaat ja omat paukkuliivit*, mutta matkan aikana niitä ei kaivannut. Mitä meillä sitten oli: lenkkarit ja purjehduskengät, yhteiset suihkusandaalit. Shortsit ja kahdet ohuet pitkät housut. Collegepaita, purjehdustakki, ohut pitkähihainen paita. T-paitoja, alusvaatteita, sukkia. Ipad, puhelimet, yksi kamera, yhdet snorklausvehkeet. Uikkarit ja vohvelipyyhkeet. Purjehdushanskat ja lakki. Aurinkolasit. Ja retkeilyasennetta, jota kyllä oppii kulkiessaan pienellä veneellä.
*Matkatovereilta kuultiin että paukkuliivit voisi kuljettaa ruumassa mutta niistä pitää ilmoittaa jättäessään tavarat; englanniksi sellainen on ’inflatable life vest’. Vaikka turvatarkastajan kanssa ei löytyisi yhteistä kieltä, ei kannata sanoa ”bum bum”, mieluummin näyttää mitä laukussa on.
rasvat
Meikkipussiin lisättiin aurinkosuojaa ja rauhoittavaa tehovoidetta 50 ml putkiloissa. Shampoota tilkka, lisää voi ostaa sieltä. Lääkelaukkuun meritautilääkkeiden lisäksi rennietä (en olekaan ainoa jota merenkäynti alkaa joskus närästää).
Kommunikointia varten ostettiin heti lentokentältä  iPadiin prepaid SIM, ”Tele2 Start Paket SIM kartica” oli se oikea ja pitää osata sanoa onko micro-SIM vai nano-SIM. Uusimpien iPadien käyttämiä nanoja ei saa kaikkialta. Surffaus oli edullista (kun esti turhia kilkkeitä päivittämästä tietojaan), kaikkialla ei ollut verkkoa mutta satamista ja kahviloista löytyi myös wifejä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: