Kirjoittanut Elena | 29.9.2013

Syysauringossa

Tämän retken ajankohta on ollut tiedossa jo keväästä asti: seuralla oli saaritukikohdassa syystalkoot. Yleensä me lähdetään talkoisiin jo perjantaina, mutta nyt oli työesteita, ja aurinkokin laskee jo seitsemältä. Lauantaina se myös nousi seitsemältä, niin mekin, ja ennen kahdeksaa oltiin menossa (joo tarkoitus oli toki lähteä aikaisemmin).

Tuulta, aaltoja ja auringonpaistetta.

Tuulta, aaltoja ja auringonpaistetta.

Aalto kantaa.

Aalto kantaa.

Pohjoistuuli oli jatkunut jo jonkun aikaa, ja aallokko oli ehtinyt kypsyä itäiseksi. Meille on tullut tavaksi katsoa ennen lähtöä sääennusteen lisäksi myös aaltoennuste, joka lupasi 1.6-metrisiä. Siltä ne tuntuivatkin. Myötäaallokko ja laitamyötäinen tuuli siivittivät veneen yhteen nopeimmista ylitysajoista.  Se ei auttanut, talkoopaikalle tultaessa työt oli jo tehty, uimalaituri ylhäällä ja rantasauna siivottu (hurjimmat alan miehet olivat itse asiassa tehneet ryskähommat paria viikkoa aikasemmin).

syyspoiju

Maisemassa oi jo syksyn värejä. Perjantaina tulleet sanoivat että oli ollut kylmä yö. Me ei paleltu, ehkä siksi että kaksi ihmistä lämmittää pienen hytin nopeasti. Lämmitintä pöristeltiin jonkun aikaa illalla ja taas aamukahviaikaan.

Paluumatkalle vastaisempaan tuuleen varustauduttiin vetämällä yksi vaatekerros lisää. Porkkalan jälkeen vaihdettiin tehtäviä ja pinnaan päästyäni vedin vielä lapaset käteen, hyvin tarkeni.

Ari_syyshymy

Porkkala lähestyy, aurinko paistaa.

Lämmin meri ja sen päälle virtaava kylmä ilma loivat kangastuksia: saaret leijuivat ilmassa.

kangastus

Hieno reissu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: