Kirjoittanut Elena | 14.9.2013

Lisää lähimatkailua ja idän ihmeitä

Pari viikkoa sitten  Suomenlinna retkellä todettiin että käydään saunassa ”ensi kerralla”. No se ensi kerta tuli nyt. Takana kova työviikko, edessä lähtö työmatkalle, mutta kun jaksoi raahata raatonsa satamaan sai kuin lahjaksi kaksi päivää viikkoon lisää:  perjantaina työpäivän päälle lomapäivä, lauantaina retkipäivän päälle purjehduspäivän. Paluun jälkeen oli vaikea tajuta että ei ole sunnuntai-ilta.

Saunaan

Saunaan

Rannassa lämpisi myös kulttuurivuoden HotCube-sauna.

Rannassa lämpisi myös kulttuurivuoden HotCube-sauna.

Suomenlinnan sataman sauna on pieni mutta sekä naisten että miesten vuorolla ruuhka näytti ajoittuvan vuoron alkupuolelle.  Löylyt oli mukavat, sisätilat aika pimeät (toisen puolen valot on kuulemma olleet koko kesän rikki).  Tällä kertaa syötiin Panimolla, ja sieltä kun käveltiin kotiiin oli kun olisi oltu ulkomailla: lämmin pimeä ilta.

Kynnysmattoa voi käyttää luukun varjostamisen lisäksi alkuperäiseen tarkoitukseen. Kannella valuva kaste irroittaa nimittäin kuraa kengänpohjista.

Kynnysmatto luukun päällä. Kaste valuu kannella, mutta sisällä on kuivaa.

aamuaurinko1

Aikaisin aamulla tässäkään ei ole turistien jonoa.

telakkaportti

Vierassatamaan kuljetaan telakan portista.

darthvader

Turistikohteisiinkin on kiva palata.

lasipallot

Käsityöläisten puodissa en ollut ennen käynyt.

Aamulla ei ollutkaan odotettua sumua vaan kova kaste, mutta patenttimatto luukun päällä esti tiivistymisen luukun sisäpintaan.  Vietettiin vaihteeksi itsenäisyysaamupäivää: toinen kahvimukin ja hesarin ääressä, toinen muureilla ja rantakallioilla kiipeillen. Yhteiseenkin retkeen jäi aikaa ennen kuin lähdettiin purjehtimaan. Blogituttu s/y Charlotta rantautui juuri kun käväisin laiturilla, tervehdittiin pikaisesti.

Vasikkasaari etelästä.

Vasikkasaari etelästä.

Vaihteeksi käännettiin keula itään, kierrettiin Isosaari, pujoteltiin kapeaa väylää Santahaminen länsipuolelta ja löydettiin uusi saari keskeltä Helsinkiä: Vasikkasaari. Siinä se on möllöttänyt vuosisatoja eikä me ole edes kuultu siitä. Purjevenekokoinen laituri näytti olevan, lisätietoja löytyi myöhemmin saaren nettisivuilta. Kierrettin Vasikkasaaren pohjoipuolelle ja oltiin likimain Helsingin keskustassa, liikennettä riitti joka lajia.  Taas uusi oivallus: etupurje sisään, sprayhood alas, niin näkyvyys parani oleellisesti ja tämän päivän tuuli vei pelkällä isopurjeella kolmen solmun maisemavauhtia.  Särkän lähestyessä avattin rulla ja kyllähän se nopeus kaksinkertaistui.

Taas pari hienoa kesäpäivää, joista ladataan virtaa tuleviin koitoksiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: