Kirjoittanut Elena | 24.8.2013

Lähimatkailua

Aurinkoisena perjantaina lähdettiin muka aikaisin töistä. Saavuttiin Suomenlinnaan kuudelta, satama oli melkein täynnä mutta  kapeasta aisapaikasta lähtevän moottoriveneen tilalle mahduttiin juuri ja juuri. Naapuri kertoi, että osasyy ruuhkaan oli Viapori Jazz. Satamamaksun hinnalla olisi päässyt saunaankin, mutta oltiin enempi nälkäisiä kuin likaisia. Ehdittiinkin Nikolaihin ennen sulkemisaikaa.  Eipä ole ennen tullut edes jääkaappia siivotessa mieleen laittaa pizzan päälle kapriksia ja smetanaa; suolakurkku ja metvursti kai jatkoivat loogisesti venäläisteemaa. Hyvää oli. Illankorvalla päästiin sitten kuuntelemaan pianojazzia Chapmaniin.

Lauantain nähtiin morsiuspari joka kulki veneellä kirkosta (oikealla) Pirunkirkkoon (vasemmalla)

Lauantaina nähtiin morsiuspari joka kulki veneellä kirkosta (oikealla) Pirunkirkkoon (vasemmalla). Vaikka tässä kuvassa on poijuja, vastapäiset vierasvenesataman paikat ovat aisapaikkoja. Isoille veneille on kävelyaisat, pienille kapeat metalliset, ja rannan puolella sivukiinnitys.

Lauantaina retkeiltiin lisää Suomenlinnan saarilla. Kierrettiin Merisotakoulun ympäri Länsi-Mustasaareen asti missä kumpikaan ei ollut ennen käynyt. Ennen kotiinlähtöä syötiin vielä keittoa Valimon terassilla.

Satamassa oli mukava ja sopuisa tunnelma, niitä jotka eivät mahtuneet laitureihin otettiin kylkikiinnityksiin.  Matka on sopiva, mennään varmaan toistekin ja testataan se saunakin. Aamiaista ei tuolla tarjoilla, mutta Siwasta voisi täydentää illalla ruokavarastoja.

Taas nukuttiin hyvin ja pitkään, muistettiin laittaa kynnysmatto keulaluukun päälle. Se auttaa siihen että illalla laiturillakävelijät ei kurkistele sisään, aamulla aurinko ei paista naamaan mutta ennen kaikkea siihen, että luukku ei jäähdy yön aikana niin kylmäksi että siihen tiivistyisi kosteutta joka tippuu petivaatteisiin.  Tuohon käyttöön pitäisi ostaa joku kumimatto niin ei tarvitsisi pohtia tuleeko yöllä sade.

Vierassataman sisäänajo Länsi-Mustasaaresta nähtynä.

Vierassataman sisäänajo Länsi-Mustasaaresta nähtynä.

Kotiin palatessa kierrettiin Harmaja. Aika paljon oli liikennettä, purjeilla ja moottoreilla. Tämä taisi olla yksi kesän kauneimmista viikonlopuista.

harmaja

Mainokset

Responses

 1. Kuulostaa oikein mukavalta citypurjehdukselta. Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan.

  • Suosittelen teillekin ! Mutta muistakaa taskulamppu.

 2. Suomenlinna on ihana ja tuo kapris smetana pizza Nikolaissa on minun suosikki, syön sen aina =D. Miksi en ole itse keksinyt tuota kumimattoa luukunpäälle, pitää heti toteuttaa, sillä siivoiskomerosta löytyy jo kumimattokin valmiiksi. Ihania kuvia!

  • En sitten ota vastuuta siitä jos nukutte kynnysmaton alla pommiin. Me herättiin vasta vähän ennen kymmentä; aina aikaisemmin on aurinko herättänyt…. =)

 3. Meillä luukun päällä auton sisätila matto. Ei haittaa vaikka kastuu, pysyy hyvin vaikka tuulis kovemminkin ja todellakin pimentää.
  -tk-

  • Tosi hyvä ajatus. Olen katsellukkin olisiko noita jossain tarjouksessa tai muuten jouten, vielä ei ole tärpännyt.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: