Kirjoittanut Elena | 14.8.2013

Sommaröstrand – vielä on kesää jäljellä

Toinen kesälomamatka alkoi tutulla kuviolla: Ensimmäinen yö Lähteelässä jossa saatin ihastella Suomenlahdella välkkyviä salamoita jotka puolen yön jälkeen tulivat meidänkin niskaan. Aina sanotaan että pienen purjeveneen turvallisin paikka on isomman veneen vieressä, nyt se tuli maksimoitua sillä vieressä yöpyi arviolta 48-jalkainen Swan. Lähtivät vaan mokomat niin aikaiseen aamulla että kuva jäi ottamatta. Toinen yö pursiseuran saaressa, saunaa ja grillausta.

Sommaröstrandin terassilla olisi voinut lämmitellä viltin alla, mutta vielä ei tarvinnut.

Sommaröstrandin terassilla olisi voinut lämmitellä viltin alla, mutta vielä ei tarvinnut.

Kolmanneksi yöksi päästiin sitten meille uuteen paikkaan, Sommaröstrandin vierasvenesatamaan Skåldön etelärannalla. Katinka on kuvannut paikkaa perusteellisesti omassa Haaveena hyvä kuva -blogissaan. Paikka on todella täyden palvelun paikka, voi valita paistaako eväänsä nuotiolla vai grillissä, nuotiopuiden lisäksi myös grillihiilet kuuluvat hintaan ja jos grillattavat loppuvat lisää saa kaupasta. Me ei kuitenkaan grillattu vaan syötiin ravintolan puolella. Aamukahvitkin haettiin sieltä. Oli niin tyyntä, että ei kiirehditty purjehtimaan vaan palloteltiin vielä sulkapallosetillä.

Tuulen virittyä matka jatkui kohti Hankoa. Käytiin Koverharin murheellisen maiseman edessä kääntymässä, yhytettiin veneilijäreitiksi kutsuttu vihreä viiva ja luovittiin sitä pitkin kokolailla vastatuuleen Tvärminnen edustalla. (Tämä lause sanoo enemmän niille jotka ovat katsoneet paikan kivikkoja omin silmin.) (Jossain satamassa kerrottiin hollantilaisesta, joka oli Turun saaristossa kysellyt venereittiä Helsinkiin. Merikortin nähtyään päätti mennä junalla.) Olen aika varma että tällä reissulla kukaan ei  ohittanut meitä purjein, ei ainakaan Rönnkobbenin jälkeen.

Kiviä lähellä. Kamera pois ja köydestä  kiinni...

Kiviä lähellä. Kamera pois ja köydestä kiinni… 

 

Kummeli ja kapea paikka. Kamera pois ja köydestä kiinni... (Näiden kahden kuvan välissä oli tosi kaunista. Ja tosi kapeaa.)
Kummeli ja kapea paikka. Kamera pois ja köydestä kiinni… (Näiden kahden kuvan välissä oli tosi kaunista. Ja tosi kapeaa.)


Kommentit

  1. Ihana postaus =). Voi tosiaan olla, että ulkomaalaisen silmissä tämä meidän rannikko näyttää kivikolta. Onneksi väylät on hyvin merkitty, joten kiville ajaminen on melko harvinaista =D. Jään innolla odettelamaan kuvia!

    • Nyt on kamera, tietokone ja johto samassa paikassa ja kuvat paikallaan. Aika paljon ulkomaalaisia tuolla väylillä on näkynyt. Ehkä Suomesta tulee uusi purjehdusmatkailukohde, Välimeri ja Karibia ei ole mittään…

  2. Oh – seikkailuenkeä tosiaan luovia sellaisessa kivikoissa! 🙂

    • Pienellä veneellä aloittelijoiden käsissä pienikin matka voi olla iso seikkailu !


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: