Kirjoittanut Elena | 5.8.2013

Viikonloppuretki

Vihdoin Dmitrikin ehti lähteä Roslageniin asti.

Perjantaina päästiin liikkeelle mukavassa tuulessa. Oltiin järkeviä ja pysähdyttiin Lähteelään yöksi (äänin 2-1); peräämme lähtenyt nopeampi vene jatkoi Roslageniin ja saapui sinne kello 01:15. Meillä sen sijaan oli aikaa valmistaa mozzarellasalaattia, takkaperunoita ja sanomalehtilohta Jamie Olivierin tapaan.

Länsiväylään kääritty lohi menssa nuotiolle.

Länsiväylään kääritty lohi menossa nuotiolle.

Lauantain tuulet näyttivät vähän vaisuilta aluksi, mutta Porkkalanselän pohjoisosasta löytyi merituuli ja sillä jatkettiin perille asti.

Aurinko paistaa ja kevyt merituuli puhaltaa.

Aurinko paistaa ja kevyt merituuli puhaltaa.

Dmitri oli etukäteen huolissaan miten ajan saa kulumaan Roslagenissa. No siellä syödään, saunotaan, syödään, tehdään ruokaa, syödään, luetaan kirjoja, kunnostetaan venettä ja jutellaan seurakaverien kanssa.

Paluumatkalla kierrettiin ulkokautta Mäkiluodolle asti, käännytiin siltä sitten ”vihreälle viivalle” viikonlopun paluuliikenteen joukkoon.  Kevyt myötätuuli on tuossa tilanteessa ollut aina kiusallinen, koska purjeiden piteleminen virsikirja-asennossa on vaikeaa, kun  ohi paahtavat moottoriveneet nostattavat aallokkoa. Kolmet kädet, maston manuaalin lukeminen ja Juhan neuvot auttoivat siihen että viritettiin sekä preventteriköysi isopurjeelle että spinnupuomi pitämään genuaa tosi leveänä.

Vapaavuorolainen ehti nyt ottaa torkut keulassa.

Vapaavuorolainen ehti nyt ottaa torkut keulassa. Vasemalta tuleva vihreävalkoraitainen preventteriköysi suojelee moottoriveneiltä. Etuvasemmalla näkyy samaan suuntaan menijöitä spinnulla ja virsikirjalla – nähtiin, että me ei olla ainoita jotka ovat joskus pulassa kaaharien peräaalloissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: