Kirjoittanut Elena | 18.7.2013

Tall Ships arriving

Helsingissä on nyt joukko isoja purjelaivoja osana Tall Ships Race tapahtumaa. Niitä on hienoa käydä katsomassa laiturissa, aina joihinkin pääsee kannellekin. Mutta omassa elementissään ne ovat merellä. Tiistaina laivojen saapuessa tuulen nopeus ja aallokon korkeus oli niillä rajoilla, että reivatuin purjein uskallettiin lähteä niitä kuvaamaan. Harri, jolla on uusi kamera ja 500 mm objektiivi, tuli mukaan.

Purjelaiva ilman purjeita.

Purjelaiva ilman purjeita. Huomaa lokki.

Laivat laskivat purjeensa aika varhain, joten purjehtivia laivoja nähdäkseen piti mennä aika kauas. Navakassa laitamyötäisessä jatkoimme Katajaluodon ohi etelään sisemmän alueveden ulkorajalle asti.

TallShipAallot

Niin kova aallokko että mastot kolahtelevat kuvan yläreunaan…

Aallot olivat vähän alle kaksimetrisiä ja ensimmäisen kerran tänä kesänä mulle tuli huono olo. Onneksi oli Harri kuvaamassa, mulla jäi kamera hakematta veneen sisältä.

Tallships1

Harmajan paikkeilta tultiin välillä samoja väyliä isojen laivojen kanssa. ”Ison” käsite muuttuu toki suhteelliseksi kun purjelaivat kohtaavat Ruotsinlaivoja.

väylällä

Purjelaivatunnelmissa haisteltiin tuulta. Satamaa lähestyvän purjelaivan perässä haisee dieseliltä. Pihlajasaaren suojan puolella haisee makkaralta.

Tallship2

Paluumatkalla kävi outo tilanne: Pihlajasaaren ja Hernesaaren välissä GPS näytti ainakin 50 metriä väärin. Siinä paikassa on viittoja aika taajassa, liikennettäkin oli aika paljon; hinaaja ja proomu, purjelaiva menssa Hietalahteen, viranomaisvene katsomassa että me ei yritetä Hietalahteen ja risteilyalus joka vain näytti uhkaavalta.

Muuten liikennettä oli kyllä vähän. Jälkeenpäin alkoi vähän epäilyttää, nyt on tiedotteita että laivojen lähtiessä tänään purjein paraatimuodostelmassa huviveneliikennettä tuolla alueella on rajoitettu koko päivän… Saapuminen ei kyllä näyttänyt paraatilta, laivoja tuli muutama kerrallaan.

Mainokset

Responses

  1. Kiitti TSR-raportista 🙂 Oli kyllä tosiaan kova tuuli, jos mastot kolisivat kuvan yläreunaan – ei ihme että tuli huono olo! Itse olen keikkunut ihan vaan laituriin kiinnitetyssä veneessä (lähes viikon ilman maston tuomaa vakautusta). Kylä se veneessä menee, mutta maalla kaikuttaa ikävästi ja tulee ”maasairaaksi”.

    • Kiikarin kanssahan sitä useammin käy, että kun oma vene heiluu niin kohde ei meinaa pysyä kuvassa. Harri ratkaisi asian ampumalla sarjatulta.

  2. Aika hurja keli. Vietettiin tuo päivä maissa ihan tarkoituksella. Hienoja kuvia saitte.

    • Välitetään kehuja kuvaajalle. Oli hassua huomata että ne ristipistotaulujen ja suklaarasioiden suunnittelijat ei pistä omiaan, purjelaivat tyrskyjen keskellä näyttää vähän epätodellisilta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: