Kirjoittanut Elena | 8.7.2013

Långön

Kesäloman toinen reissu suuntautui jälleen Tammisaaren saaristoon. Oltiin puhuttu Hankoon menemisestä mutta unohdettu Regataksi kutsuttu sikäläinen tapahtuma. Metsäinen luonnonsataman sopi paremmin mielialaan.

Matkalla pysähdytiin Lähteelässä ja seuran saaressa.

Lähteelän satama (suunnillene kuvan keskellä) lintutornista nähtynä.

Lähteelän satama (suunnilleen kuvan keskellä) lintutornista nähtynä.

Långön on Uudenmaan virkistysalueyhdystyksen paikka Sandnäsuddin kauppaa ja kesäkahvilaa vastapäätä. Yhdistyksen infokyltti väittää siellä olevan kiinnitysrenkaita, niitä ei löydetty mutta keulaköydet saatiin puihin. Vallitsevien tuulten takia valittiin länsirannan paikoista pohjoisin. Vielä rauhaisampi paikka olisi vielä pohjoisempana niemenkärjen takana, mutta ei lähdetty mittailemaan 13.5 m korkeaksi ilmoitettua sähkölinjaa mastollamme.

Langon_puskassa

Ankkuripaikkamme pohjoisesta nähtynä.

Valitun ankkuripaikan vierestä kulkee suosittu veneilyreitti, mutta liikenne hiljeni kaupan sulkemisaikaan. Tässä kohti haluan erityisesti kiittää huomaavaisia moottoriveneilijöitä, jotka kuuliaisesti hiljensivät nopeusrajoituskyltin kohdalla ja vielä uudelleen nähdessään ankkuroidun purjeveneen. Tämä salmi ei kuulu varsinaiseen saaristoon perustettuun ”huomaavaisuusalueeseen”  mutta ajokulttuuri oli silti tosi hyvä.

Langon_maki

Etelärantaa

Nuotiopaikka oli taattua UVY-laatua, ulkohuussi piilossa metsän puolella. Saari on aika iso ja maastoltaan vaihteleva. Notkelmissa kasvaa paksua sammalta ja mustikoita, kallioilla monenlaisia käkkyrämäntyjä. Rantaviivan kolopuissa pesii lintuja.

Näettekö tässä naaman ?

Näettekö tässä naaman ?

Jostain syystä saariston mesiangervoissa ei ole niitä mustia pikkuötököitä mitä manterella. Jos haluaisi kuivata mausteiksi niin tästä.

Jostain syystä saariston mesiangervoissa ei ole niitä mustia pikkuötököitä mitä manterella. Jos haluaisi kuivata mausteiksi niin tästä.

Tämän(kin) postauksen kuvista tulee mieleen, että kun ulkomaan tutut aina kysyvät että purjehditteko te niillä Suomen kuuluisilla järvillä, niin pitää alkaa sanoa että ”ei, me purjehditaan metsässä”.


Kommentit

  1. Täältähän löytyi varsinainen tietopaketti! Meillä alkaa loma ensiviikolla ja suuntamme Turun saariston alkupäähän neljäksi viikoksi. Täältä löytyy varmasti hyviä vinkkejä meille =). Pitääpä penkoa blogisi ihan läpikotaisin =D

    • Kiitos kommentista ! Samoilla vesillä näköjään liikutaan. Toivottavasti löydät jotain käyttökelpoista.

      Elena


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: