Kirjoittanut Elena | 9.8.2012

Varusteista

Toisten puheissa on ollut huonommat säät kuin meillä, joten on kai syytä vilkaista varusteita teemalla “ei ole huonoa säätä, on vain huonot varusteet”.

Alkukesästä ei palellut, kun melkein juhannukseen asti mulla oli käytössä villafroteiset sukat, lämpökerrasto ja purjehdushousut. Ne purjehdushousut, takki ja fleece taitaa kaikki olla Marinepoolin inshore-sarjaa, ja meidän ei-niin-extreme -retkillä ne on olleet just oikeat. Niissä on perusteellisesti mietittyjä yksityiskohtia kuten tiukat resorit ranteissa, vahvikkeet polvissa ja säädettävä puntin  leveys.

Paita: Boomerang / Maritim, lakki: Prisma

Juhannuksen jälkeen inshore-vaatteet  on roikkuneet näppärästi veneen vessan seinällä mistä ne saa sateen sattuessa äkkiä päälle. Kuvassa näkyvään Boomerangin paitaan tykästyin niin että ostin niitä kaksi, ja sitä käyttäessä muistaa miksi mun T-paidoista vain osa sopii purjehduskäyttöön: pitää olla niin pitkä helma, ettei se kurkotellessa nouse pelastusliivin reunaan asti.  Lakki on säilynyt pitempään kuin yksikään veneeseen viety lakki, luultavasti siksi että kiinnitän sen pelastusliivien niskanapsuun aurinkolaseista vapautuneessa nyörillä.

Kummallisin purjehdusvaate on Järvi-Silkin bermudashortsit, jotain pellavasekoitetta, joka kuivuu ja oikenee hetkessä. Silloin kun on liian kuuma käyttää purjehdushousuja on kiva kuitenkin pitää polvet suojassa.

Oikeesti kuitenkin uskon että meillä on ollut nyt hyvät säät kahdesta syystä: ensinnäkin me on seurattu sääennusteita paljon intensiivisemmin kuin ekana kesänä, aloitettu reittisuunnittelu 5 vrk ennusteella ja tarkennettu lähempänä. Enää ei riitä “torstaina sataa”, katsotaan sataako aamu- vai iltapäivällä, ja suunnitellaan reissuja niiden mukaan.  Voi olla että Suomenlahdella on ollutkin paremmat säät kuin vaikka Saaristomerellä. Toisekseen, on reivattu enemmän. Meri ja tuuli ei tunnu yhtä hurjilta kun vene on pystymmässä. Eikä vaatteetkaan kastu kun aallot ei lyö kannelle…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: