Kirjoittanut Elena | 2.8.2012

Jussarö

Fladalandetista oli vain kuusi mailia Jussaröhön.

Maisemalampaita on Jussarössäkin.

Kahvilan seinässä olevien plakaattien mukaan Jussarö on voittanut suosikkisataman arvon monta kertaa. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi saarella ei ole jätteiden keräystä. Tarkistin webistä ja niinpä, Roska-Roopella on kyllä septipisteitä mutta jätesäiliöitä ei ole koko Läntisellä Suomenlahdella (jäsenmaksua maksaessani nimesin kohteeksi vain Suomenlahden, voisikohan jälkeenpäin täsmentää “läntinen” ?) Pitäisiköhän varata erillinen kylmälaukku ja -kalleja myös biojätteille ?

Luontopolun maisemia

Kahvin ja jäätelön virkistäminä kiersimme pisimmän, vihreällä merkityn luontopolun, jossa näkee hiukan myös saaren kaivos- ja militäärihistoriaa. Keltainen ja vihreä reitti vievät näkötornille, mutta vain vihreää reittiä pääsee parhaille uimapaikoille, silokallioille ja kaivoksista nousseella kivimurskalla täytetyille sorarannoille, joita on kai kutsuttu Jussarön Saharaksi.

Säilyvätkö nämä kivitekstit jäiden puristuksissa, vai tuleeko niitä joka kesä uusia ?

Etelärannalla oli urheita uimareita meressä, muutamia aikuisiakin.

Saapuminen auringonlaskun aikaan…

Iltaa kohti satamaan tuli yhä enemmän veneitä, yhteensä lähes 30 (satamakuvauksen mukaan paikkoja on 20:lle mutta osa ohjattiin toiseen laituriin). Adeliina näytti vähän ..töpöltä… isompien keskellä (tämä ei ole metrikuumetta). Sitä paitsi purjeveneen turvallisin paikka ukkosella on isompien purjeveneiden keskellä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: