Kirjoittanut Elena | 1.8.2012

Fladalandet

Lauantaina virisi mukava itätuuli ja sen siivittäminä painoimme virsikirjaa kohti Tammisaaren saaristoa. (Huomautus Jorkille: tuo ei ole uskonnollis-kirjapainollinen ilmaus vaan tarkoittaa että purjeet ovat keskilinjan eri puolilla. Huomautus moottoriveneilijöille: jos purjeet ovat ylläkuvatulla tavalla ja peräsimessä on kokemattoman näköinen täti-ihminen, liian läheltä ohikiitävän moottoriveneen peräaallot voivat aiheuttaa ongelmia.)

Vuoden 2010 siirtopurjehduksella vannottiin palaavamme Läntisen Suomenlahden kansallispuistoon. Niinpä vietimme siellä kesän molemmat hellepäivät ja trooppiset yöt, joita juhlisti taivaallinen ilotulitus (kesän suurin salamamäärä, kuulemma).

Yöpaikkoja on runsaasti sekä partiolaisten, Karttakeskuksen että venekerhon satamakirjoissa. Illalla oli navakka itätuuli, yöllä odotettin sen kääntyvän eteläiseksi ja ukkospuuskiakin oli tulossa. Monet hyvät paikat oli jo viety, mutta Fladalandetista löytyi lupaava niemenkärki. Partiolaiskirjan mukaan “pohjoisrannalla on useita sopivia rantatumispaikkoja”.

Elämämme toinen ankkurointi ei mennyt kuin Strömsössä. Keulagasti hyppäsi urheasti jyrkälle märälle kalliolle ja liukui siitä jorpakkoon, kun samaan aikaan pinnamies kiroili köysien parissa. Vanha ohje: sido aina ankkuriköysi veneeseen. Uusittu ohje: sido aina ankkuriköysi veneeseen niin päin että saat sen irti myös köyden ollessa vedossa. Perhesovun ylläpitämiseksi on myös ehkä parasta että sama ihminen sitoo ja ankkuroi.

Kuva

Tarkkaavainen lukija tunnistaa kuvan oikeasta alanurkasta Cobbin kuljetuslaukun. Cobb-postaukseen (22.7.) on päivitetty päivänvalossa otettuja kuvia.

Tuskien kera viritetyt köydet pitivät kun ukkonen jyristeli tuntikausia lähinurkilla.

Aamulla pilvet hälvenivät ja uskaltauduimme kertämään saaren.  Sen rannoilla on laguuneja ja silokallioita, kaislikosta kahahti lentoon iso harmaa  lintu: kurki vai haikara. Etelärannalta näkyi viereisestä saaresta vielä muutamia ankkuripaikkoja joihin purjeveneetkin olivat päässeet.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: