Kirjoittanut Elena | 22.7.2012

Lähteelässä yöpymässä

Ensimmäinen kesälomaretki alkoi varusteluhommilla niin että päästiin liikkeelle vasta aika myöhään. Tuuli oli vastainen joten päästiin harjoittelemaan kryssimistä. Reitinvalinnoilla välteltiin sadekuuroja minkä voitiin mutta yhtä ei vältetty, ja sieltä tuleva laskuvirtaus käänsi tuulensuuntaa aivan yhtäkkiä 90 astetta. Samalla nopeus tipahti tilapäisesti muutamaan metriin sekunnissa. Tämä tietysti tapahtui kapealla väylällä jossa yksi muuttorivene lähestyi takaa, toinen tuli vastaan. Erona ensimmäisen kesän tilanteeseen oli se, että meillä oli jo etupurje sisällä, moottori päällä ja vahvempi miehistön jäsen pinnassa.

Oltiin menossa venekerhon saareen, mutta kun ilta lähestyi, päätettiinkin jäädä Lähteelään. Tämäkin on eroa ensimmiseen kesään: kun katson lokitaulukkoa, huomaan, että meidän päivämatkat ovat lyhyempiä. Tähän vaikuttaa myös se, että nyt purjehditaan lännessä, missä käyntisatamia on valittavina paljon enemmän.

Toinen Lähteelän laitureista. Poijukiinnitys.

”Kaikki” on käyneet Lähteelässä, mutta meille kerta oli ensimmäinen. Palvelutaso on kasvanut sitä kun Karttakeskusken satamakirja (2004) on tehty tai vanhat ja kuuluisat on tuolla käyneet: siellä olisi kioski (joka menee klo 20 kiinni) ja saunoja. Meille luksukseksi riittää se että vessojen luona on myös on käsienpesupaikka.

Uimalaituri.

Rannassa olisi erikseen myös uimaranta mutta lämpötila ei juuri nyt houkuttanut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: