Kirjoittanut Elena | 1.5.2012

Vapunviettoa mastonnostossa

Maston nosto on 15 minuutin homma – sitten kun sen osaa. Me vielä harjoitellaan.

Eilen vinssin lenkki oli oikeassa välissä ja saalingit ja vantit ojennuksessa, kun alettiin ihmetellä purjerullasta roikkuvia köysiä, joita oli liian vähän. Ihmeteltiin, katsottiin mallia toisista veneistä ja huomattiin että isommissa veneissä on rullan ympärillä sellainen hissi johon purje kiinnotetään. Meilä ei mitään hissiä ole, ja köyden pää oli tiukasti jumissa rullan yläpäässä. Siis aikalisä ja kotiin googlaamaan rullan käyttöohjeita.

Tänään sitten osattiin purkaa ja koota mustat muovi- ja metalliosat rullan molemmista päistä. Köyden pää löytyi yläkärjestä ja sitten sitä pujotettiin uraa pitkin alas. Oli tiukkaa, mutta koko matkalta se pujotettiin sinne ennen kuin keksittiin ettei sen tarvitse kulkea urassa kuin ylöspäin – toinen ura on sitä varten että purje kulkee siinä.


Vinssin käyttö olikin jo tuttua hommaa, Hennan avulla saatiin sivuvantit kohdilleen. Ja opittiin että nostin ja takastaagi on ylhäältä tosi saman näköiset, mutta näppärä mies oikoo ne keksillä mastonosturista käsin. Sitten vielä vaan ährättiin, kunnes Henna kohteliaasti taas kävi kysymässä että puuttuuko meiltä joku osa. No puuttuihan sieltä, ja vanhoista valokuvista nähtiin miten vaijeri ja köysi liittyvät toisiinsa.

Vielä kaikki on liian löysää, ja puomista ja köysistä tulee omat seikkailunsa, mutta hei, toukokuu alkaa, ja meidän masto ja venekerhon lippu on nousseet samana päivänä. Ja me muistettiin kiristää ison nostin niin ettei se pauku koko yötä mastoa vasten.

Mainokset

Responses

  1. Onneksi olkoon vesille laskusta ja maston pystytyksestä. Mulla vielä monta hommaa tehtävänä ja pitää odotella sopivia kelejäkin pohjan primerointia varten. Toivottavasti olette onnekkaampi koneen suhteen tänä kesänä.

    Marko


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: