Kirjoittanut Ari | 12.6.2011

Kone älä hyydy

Kone alkaa tulla tutuksi: öljynsuodattimen ja öljyjen vaihtamisen lisäksi vaihdoimme koneeseen uuden termostaatin ja vihdoin myös ymmärsimme miten koneen sinkin vaihto tapahtuu. Vanha sinkki oli hyvässä kunnossa toisin kuin sen tiivisteet. Tiivisteiden ja sinkin vaihto oli helppoa 10 ja 13 mm kiintoavaimilla.

tarvittavat osat ja työkalut

Yanmar 1GM sinkin vaihto

Huolto-operaatioista huolimatta öljynpainevaroitus huutaa lohduttomasti heti kun koneen käynnistää. Tällä varoituksella ja koneen alle ilmestyneellä öljynsekaisella vedellä lienee jokin yhteys. Tätä selvittämään lienee parasta kutsua seuraavaksi joku asiaan paremmin perehtynyt.

Mainokset

Responses

  1. Minä kaadoin lusikallisen öljyä sondin reiästä. Siitä se kai valuu kuivaan öljypumppuun. Pienet öljyvuodottekevät motille hyvää niinkuin kuppaus Mäntylän muorille. Kerää vaihteistoöljy alumiinivuokaan.

  2. Kirjoitin tuon edellisen kommentin älypuhelimella; kauhean hankalaa, siksi jäi noin lyhyeksi, pahoitteluni.
    Vanhat moottori, kuten minulla hyvin toiminut Yanmar YSM-12 Hv luullakseni yleensä vuotavat öljyä. Esim. poistopropun kupariprikka taitaa minulla vuotaa. Nämä vuotokohdat on helppo selvittää, kun ennen ja jälkeen ajon pyyhkii koneen alapuolen talouspaperilla ja katsoo, missä kohtaa se alkaa kastumaan. Minä saan laitettua koneen alle kaksi alumiinivuokaa, toinen motin ja toinen vaihteiston alla. Vuotava vaihteisto-öljy on kirkasta, mottiöljy mustaa.
    Jos moottorinn sisällä olevaan öljyyn pääsee vettä, niin se on huonompi juttu. Moottorin alle valuva vesi on joko jostakin vuotavaa sadevettä tai ehkä pakoputken vedenerottimesta tihkuvaa vettä. Minä pidän moottoripilssin syvimmässä kohdassa taitettua sanomalehden sivua, (liekö vaarallista????)johon vesi kerääntyy. Näillä tempuilla yritän pysyä selvillä moottorin sielunelämästä. Minnemaat-blogiini, tekniikka-osioon olen kirjoittanut pari juttua näistä.
    Toivottavasti saatte motin kuntoon tai löydätte asiantuntevaa apua. itse olen täysi maallikko. Hyvää kesää Teille.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: