Kirjoittanut Elena | 19.7.2010

Korjausta, huoltoa, ostoksia

Loman alkupäivinä huomattiin ratkeamia genuassa.  Ne ovat pysyneet hyvin piilossa, sillä ne ovat kaikki ala- ja takaliesman niissä osissa jotka on tehty kaksinkertaisesta kankaasta siinä ohuemmasta kankaasta tehdyssä osassa.

Ennen korjausta (ratkeamat purjeen vasemmassa ja alareunassa).

Korjattu purje.

Samanlaisia ratkeamia on paikattu aiemmin jollain teippimäisellä aineella, ja niin mekin ostimme purje- eli spinnuteippiä. (Sen saatavuus oli muuten hankala selvittää, veneilytarvikekauppojen webbisivuilla se ei kuulu mihinkään järkevään kategoriaan ja googleosumat kertovat purjeteipin käytöstä Reima-haalarien paikkaukseen).

Esine, jota meidän ei tarvitse erikseen ostaa, mutta ostaisin jos tarvitsisi (..äh..) on ankaroliinakela. Lyhyellä landauskokemuksellakin on tavattu jo kaksi viereen tulevaa venettä, joissa on peräköysi loppunut kesken. (Ja se kurssilla kerrottu ”hyppää, perkele” ei ollutkaan vitsi). Vähän huolestuttaa liinan kestävyys; ruotsalaiset on mitanneet sen haurastuvan auringonvalossa, ja se hakaan kiinnittyvä pää on kauhtuneen näköinen.

Keulasta oli kumivaimennin hapertunut, ja ostettiin sinne samantien uudet köydet, joissa on nyt  valmiina lenkki ja haka. Se on joissakin paikoissa hyvä, joissakin vähän hankala kun vain toisen pään voi pujottaa klyyssin tai rannassa olevan pienen rautasilmukan läpi. Kumivaimennin on aavistuksen liian pitkä (usein tarvitsisi hirmu lyhyen köyden) ja toinen haka hiukan pieni (jotkut kiinnitysrenkaat on tosi paksuja).

Puhdistukseen Jaakko suositteli ihmekiveä, kokeilin ja melkein kaikki tahrat lähtivät.

Mainokset

Responses

 1. Ihmesienen nimellä ostin tuon ihmekiven. Pienellä ja kevytpaineisella höyrypuhdistimella Jullen kansi puhdistui nopsasti pelkällä vedellä ja tuloksena oli hyvää jälkeä. Ne tahrat lähti, jotka bilteman black stain removerilla jäi, tosin pesuaineissakin on eroja.

 2. Hyvännäköistä jälkeä purjeen korjauksessa, mistäs tuota teippiä muuten saa?

  • Me ostettiin teippi Walticista, Herttoniemestä.

 3. Myös meillä on pelkkiä positiivisia kokemuksia Universal Stonesta:

  http://www.purjevenerock20.blogspot.com

  Kyseisellä aineella saa suht vaivatta esille valkoista pintaa!

  T Elias


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: