Kirjoittanut Elena | 18.7.2010

Äggskär – Byöns Bockhamn 16.7.

Jälleen aurinkoinen, navakkatuulinen päivä.

Tämä sorsa ei säikkynyt meitä lainkaan Äggskärissä. Samanlaisia kivilintuja oli saaren monilla rannoilla.

Kierreltiin Pernajan  luonnonsatamia. Edellisyön naapuri kertoi, että Norra Sandön hiekkalaguunia kannattaa lähestyä lännestä. Siellä oli täyden näköistä eikä tuulikaan ollut kovin suotuisa. Jatkettiin Bredholmenille, jonka kolme poijua olivat käytössä (kaksi venettä poijussa sielä mihin mahtui), ja tuulensuunta sinnekin huono. Sieltä Finnholmenille, joka oli ihan tyhjä, mutta arkailtiin mennä ankkurikiinnitykseen ja sitoa toista köyttä puuhun, kun ei ollut tarkkaa kuvaa mitkä puut on sopivia ja mihin kohti voisi hypätä.

Niinpä päädyttiin supersuojaiseen laguunilahteen Bockhamniin.

Bockhamin laiturissa oli tilaa

Grillipaikkaa emme testanneet tällä kertaa.

Tässäkin kohti partiolaiskirja oli jäänyt jälkeen: poiju- ja laituripaikkoja on enemmän kuin kirjan kartasta voisi kuvitella, ja molemmilla rannoilla on vessat ja grillipaikat. (Lisäksi lahdessa on myös yksityinen laituri ja yksityisiä poijuja ihan salmen suulla.). Uudenmaan virkistysyhdistyksen webbisivuilla samoin kuin laiturin päässä on kartta.  Vessat ovat niin hienovaraisesti sivussa, että kaikki eivät ole niitä löytäneet, minkä voi päätellä rinteestä pilkottavista vessapaperilla täytetyistä koloista (vai tuulettivatko paikalliset myyrät patjojaan ?)

Naapuriveneen mittarin mukaan vesi oli +27 C; kohtahan siinä alkaa syntyä hurrikaaneja ! Uitiin, syötiin, aikaisin nukkumaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: